Nurmeksen elintarvikekeskittymä kuva

Navigaatiovalikko

IFrame

Elintarvikekeskittymä pikes yla pielisen karjala

Pielisen Karjalan elintarvikekeskittymä

Pielisen Karjalan elintarvikekeskittymä on merkittävä sekä taloudellisesti että työllistäjänä. Meillä on 13 elintarvikealan yritystä, jotka työllistävät n. 280 henkilöä. Yritysten liikevaihto oli vuonna 2016 lähes 30 M€. Alueen leipomot ovat menestyneet hyvin markkinoilla, ja innovatiivisen kehittämisen ansiosta myös valmisruoka, maidon-, lihan- ja kalanjalostus ovat vahvistamassa asemaansa. Aktiivisia kehitystoimia ovat mm. gluteenittomat leivonnaiset ja valmisruokatuotteet sekä useissa yrityksissä tehdyt laiteinvestoinnit, jotka tehostavat ja nykyaikaistavat tuotantoa sekä nostavat kapasiteettia.

Alueen yritysten maukkaita tuotteita on saatavilla valtakunnallisesti, osa lähdössä myös vientimarkkinoille.

Nurmeksessa on vahvaa leipomo- ja kalanjalostusosaamista sekä raakapakastepihveihin erikoistunut lihanjalostaja.

Yritykset: Porokylän Leipomo Oy, Pielispakari OyNurmeksen Kala Oy, Pielisen Kalajaloste Oy (Makujen Karelia –tuotemerkki), Nurmeksen Filetuote Oy. Marjoista ja hedelmistä mehuja,hyytelöitä, hilloja, nektareita sekä makeisia jalostaa Peten marjatila ja Puron Marja on keskittynyt marjajauheisiin ja siirappeihin, myös kuusenkerkkäsiirappi kuuluu valikoimaan.


Nurmeksen mahdollisuudet sijoittuvalle elintarvikealan yritykselle

Elinvoimaiset leipomot ja elintarvikejalostajat hakevat uusia kumppaniyrityksiä alihankintaan sekä tuotekehitykseen. He haluavat käyttää paikallisia raaka-aineita ja niistä tehtyjä jalosteita tuotteissaan mm. raaka-aineiden puhtaus ja terveysvaikutukset argumentteina.

  • tuotekehityspalvelujen ostaminen alihankkijalta
  • sopimusvalmistusta pienille sarjoille ja erikoistuotteille
  • mahdollisuus raaka-aine- ja puolivalmistetoimitussopimuksiin
  • jakeluyhteistyömahdollisuus: toimivat ja säännölliset kuljetukset, myös kylmäkuljetukset


Riveria - ammatillinen koulutus Nurmeksessa:

Riveria järjestää ravitsemusalan koulutusta. Oppilaitos huomioi yritysten tarpeita ja tarjoaa opiskelijoita harjoitteluun.

  • Pohjois-Karjalan Ammattiopistossa Nurmeksessa Hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto / kokki-koulutus ja elintarvikealan perustutkintokoulutusta, elintarvikkeiden valmistaja / leipuri-kondiittori
  • LISÄKSI:
    • Aikuisopistolla valmiudet järjestää myös  leipurin- ja kondiittorin ammattitutkintokoulutusta sekä leipurimestarin erikoisammattitutkintoa, jos kysyntää alueelle tulee
    • Aikuisopistolla tarjolla myös oppisopimuskoulutusta elintarvikealoille
    • TE-toimisto tarjoaa yrityskohtaista rekrytointikoulutusta mittatilaustyönä asiakasyrityksen omiin työvoimatarpeisiin. http:// te-palvelut.fi

 

Kiinnostuitko? Sovitaanko tapaaminen?

Tutustu veloituksettomaan SIJOITTUMISPALVELUUMME.