Matkailun kärkenä Bomban karjalaiskylä, Bomban kylpylä sekä Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

Navigation Menu

IFrame

Breadcrumb

Nurmes Valtimo alueen matkailu PIKES

Kuva: Miska Korpelainen

Tutustu karjalaiseen kulttuuriin ja vetovoimaisiin luontokohteisiimme!

Pielisen altaan matkailun kärkikolmion muodostavat Koli, Bomba ja Ruunaa. Suurin matkailualan toimija on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka omistaa Break Sokos Hotel Bomban ja Kolin. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Ylä-Karjalaan kirjattiin 47 386 yöpymistä ja 26 553 saapumista vuonna 2016. Huom!: Rekisteröidyillä yöpymisillä tarkoitetaan majoitusliikkeitä, jossa on vähintään 20 vuodepaikkaa, joten monetkaan majatalot ja mökit eivät ole laskettuna tähän. 89 prosenttia yöpymisistä tuli kotimaasta.

Kurkkaa vinkkejä, millaisia elämyksiä tarjoamme:

Pielisen altaan matkailu keskittyy vetovoimaisiin luontokohteisiin ja omaleimaiseen karjalaiseen kulttuuriin. Ota suunnaksi Pielisen Karjala. Herkuttele karjalanpiirakoilla. Patikoi, laskettele, hiihdä, vaella, kalasta tai tutustu muuten vain upeisiin vaara- ja järvimaisemiin tai vireisiin kaupunki/kuntakeskuksiin, joissa kaikki palvelut ovat lähellä.

Nurmeksen kaupunki on tuttu Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta sekä tietysti upeasta Bomban kylpylästä. Karjalaisen elämänmenon lisäksi alueelta löytyvät monipuoliset matkailupalvelut, aktiviteetit, kylpylähemmottelut ja perinteiset mökkilomat. Katso www.bomba.fi

Kannattaa tutustua myös historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmekseen, joka on Nurmeksen vanhassa kauppalassa korkealla harjulla Pielisen ja Nurmesjärven välissä.

 

Nurmeksessa ja Valtimolla on mukavia majataloja, joilla on yhteinen Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

Laitalan lomat, Männikkölän pirtti, Puukarin Pysäkki sekä Äksyt Ämmät / Majatalo Pihlajapuu,

Kruunun metsätorppa Murtovaarassa

Valtimolla sijaitseva Murtovaaran talomuseo, Itä-Suomen ainoa vaara-asutuksesta kertovaan museo. Se on aito erämaatalo, jonne saavutaan pitkin metsäpolkuja.

Vauhtia vai hiljaisuutta? Ainutkertaisia elämyksiä. Kysy ohjelmapalveluja!

Haluatko aktiiviloman? Kiinnostaako suurpetojen katseluretki, lumikenkäily, vesijetti-, koiravaljakko- tai mönkijäsafari? Jopa porotilavierailu onnistuu! Kerää mukavia muistoja ja energiaa arkeen perheen tai ystäväporukan yhteisillä retkiltä.  Katso aktiivista lomaa-vinkit.

Lisätietoja matkailuinfosta tai

kurkkaa http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Nurmes, 

http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Valtimo

Ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat myös facebookissa!.

KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY
Kauppatori 3, 75500 Nurmes, puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi       

 

Nurmes - Valtimo -alueen videoita, ole hyvä ja tutustu meihin: