PIKES-blogi

Ajankohtaisia kirjoituksia yrittämisestä. 

Pielisen altaan matkailun kärkikolmion muodostavat Koli, Bomba ja Ruunaa. Suurin matkailualan toimija on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka omistaa Break Sokos Hotel Bomban ja Kolin. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Yöpymispalveluja käyttäneistä matkailijoista yli 18 % oli ulkomaalaisia vuonna 2014. Kolin kansallispuiston kävijämäärä on kasvussa, vuonna 2015 siellä vieraili lähes 170 000 kävijää.
 

Kurkkaa vinkkejä, millaisia elämyksiä tarjoamme:

Pielisen altaan matkailu keskittyy vetovoimaisiin luontokohteisiin ja omaleimaiseen karjalaiseen kulttuuriin. Ota suunnaksi Pielisen Karjala. Herkuttele karjalanpiirakoilla. Patikoi, laskettele, hiihdä, vaella, kalasta tai tutustu muuten vain upeisiin vaara- ja järvimaisemiin tai vireisiin kaupunki/kuntakeskuksiin, joissa kaikki palvelut ovat lähellä.

Nurmeksen kaupunki on tuttu Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta sekä tietysti upeasta Bomban kylpylästä. Karjalaisen elämänmenon lisäksi alueelta löytyvät monipuoliset matkailupalvelut, aktiviteetit, kylpylähemmottelut ja perinteiset mökkilomat. Katso www.bomba.fi

Kannattaa tutustua myös historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmekseen, joka on Nurmeksen vanhassa kauppalassa korkealla harjulla Pielisen ja Nurmesjärven välissä.

 

Nurmeksessa ja Valtimolla on mukavia majataloja, joilla on yhteinen Majatalosta majataloon -retkitarjonta. Majatalosta majataloon -retket valittu mm. Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi.

Kruunun metsätorppa Murtovaarassa

Valtimolla sijaitseva Murtovaaran talomuseo, Itä-Suomen ainoa vaara-asutuksesta kertovaan museo. Se on aito erämaatalo, jonne saavutaan pitkin metsäpolkuja.

Vauhtia vai hiljaisuutta? Ainutkertaisia elämyksiä. Kysy ohjelmapalveluja!

Haluatko aktiiviloman? Kiinnostaako suurpetojen katseluretki, lumikenkäily, vesijetti-, koiravaljakko- tai mönkijäsafari? Jopa porotilavierailu onnistuu! Kerää mukavia muistoja ja energiaa arkeen perheen tai ystäväporukan yhteisillä retkiltä.  Katso aktiivista lomaa-vinkit.

Lisätietoja matkailuinfosta tai

kurkkaa http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Nurmes, 

http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Valtimo

Ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat myös facebookissa!.

KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY
Kauppatori 3, 75500 Nurmes, puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi       

 

Nurmes-Valtimo: kesäaktiviteettien esittelyvideot: