« Back

Selvitys proteiinikasveista: hamppu, härkäpapu, herne ja sinilupiini

Selvitys proteiinikasveista: hamppu, härkäpapu, herne ja sinilupiini

Tulevaisuuden elintarvikkeet - kuluttajatuotteiden osaaminen ja verkostot –hanke PIKES Oy, Anneli Salonen, kesäkuu 2017

Kasvisruuan käytön yleistyessä myös kasviperäisiin proteiininlähteisiin kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kuluttajien kiinnostus kasviproteiineja sisältäviin tuotteisiin on suuri.

Idea tämän selvityksen tekemiseen tuli maakunnan yrittäjiltä, joilla on kiinnostusta proteiinikasvien hyödyntämiseen tuotteissa. Myös viljelijöiden puolelta on ilmennyt kiinnostusta proteiinikasvien viljelyyn vaih-toehdoksi viljan viljelylle.

Selvityksessä käsitellään neljää proteiinikasvia: herne, hamppu, härkäpapu ja sinilupiini. Selvitys keskittyy ko. kasvien elintarvikekäyttöön, koska niiden viljelystä ja rehukäytöstä on olemassa muita selvityksiä ja ohjeita. Selvityksen lopussa on esitetty lapualaisen viljelijä Jussi Talvitien antamat lupiininviljelyohjeet, mutta muutoin selvityksessä ei käsitellä esiteltävien kasvien viljelyä.

Linkki SELVITYKSEEN.