MAATILOJEN OMISTAJANVAIHDOKSET JA INVESTOINTIEN SUUNNITTELU

ProAgria Pohjois-Karjala hoitaa PIKES Oy:n ostopalveluna maatilojen omistajanvaihdos- ja investointineuvonnan.

Ota yhteyttä: talousasiantuntija Tapani Keski-Soiniin, puh. 040 301 2429, tapani.keski-soini@proagria.fi tai omistajanvaihdosasiantuntija Harri Meriläinen, puh. 040 3012424 harri.merilainen@proagria.fi. Harrin tavoittaa varmimmin marras - huhtikuussa.

MAASEUDUN YRITYSTOIMINNAN KEHITTÄMINEN

PIKES Oy auttaa maaseudun yritystoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä. Avustamme rahoitustuen hakemisessa investointeihin ja kehittämistoimenpiteisiin.

Joustava palvelumme kattaa seuraavat asiat veloituksetta:

 • oikean rahoituskanavan hakeminen
 • kehittämishankkeen rahoituskelpoisuuden arviointi
 • hankesuunnitelman valmistelu, liiketoimintasuunnitelman laadinta tai päivitys ja taloussuunnitelman valmistelu yhdessä yrittäjän kanssa

Yhteyshenkilöinä Aki Nevalainen, puh. 0400 905829.

VIPUVOIMAA VILJELIJÖILLE -HANKE

Tukea ja apua talouteen, jaksamiseen ja työkykyyn liittyvissä asioissa. MTK-Pohjois-Karjala, projektipäällikkö Maija Kakriainen, p. 040 5758813, vipuvoimaa@mtk.fi

Tutustu myös Kasvua pellosta ja Poveria biomassasta palveluihin!

 

KASVUA PELLOSTA –PALVELUT

PIKES Oy järjestää maanviljelijöille yhteistyössä ProAgria Pohjois-Karjalan ja Luonnonvarakeskuksen (LUKE) kanssa koulutusta tilan kasvintuotannon kehittämiseksi. Koulutukset järjestetään pienryhmissä, joissa on mukana 5-10 maatilaa. Koulutusten teemat voidaan sopia ryhmien kesken, toteutuksessa 2017 ovat ainakin maatalouden teknologia ja avomaan juuresten ja vihannesten viljely.

Maatiloja näissä aiheissa palvelee kehittämispäällikkö Jukka Nevalainen, p. 0400 250552. Tarkempia tietoja tapahtumien ajankohdista ja paikoista viestitetään sähköpostin kautta.

 

POVERIA BIOMASSASTA -palvelut

Uusiutuvan energian tuotantoon ja teknologiaan liittyvät palvelut:

 • Energianeuvonta ja esiselvitykset
  • Annamme kevyttä energianeuvontaa ja tuemme energiainvestointien suunnittelua. Voimme esimerkiksi selvittää aurinkosähköjärjestelmän kannattavuuden maatilallesi.
 • Uusiutuvan energian esimerkkikohteissa syntyvän tiedon jakaminen
  • Etsimme Pohjois-Karjalasta uusiutuvan energian esimerkkikohteita ja välitämme niistä saatavaa tietoa kaikkien hyödynnettäväksi. Lisäksi teemme julkisia taustaselvityksiä uusien teknologioiden mahdollisuuksista.
 • Infotilaisuudet, työpajat ja seminaarit
 • Toimijoiden yhdistäminen
  • Yritysryhmähankkeiden perustaminen

 

Joko olet hyödyntänyt Poveria biomassasta –hankkeen ilmaista energianeuvontaa?

Maatilojen energiainvestointien investointituki on tällä hetkellä 40 %, mutta tuki ei todennäköisesti pysy tulevaisuudessa näin korkeana. Nyt on siis hyvä aika investoida energiantuotantoon.

Voimme esimerkiksi laskea puolueettoman arvion aurinkopaneelien kannattavuudelle tilallasi. Aurinkopaneelit tuovat säästöä sähkölaskuun ja ovat nykyisin usein kannattava investointi etenkin reilummin sähköä kuluttavilla tiloilla. Lue lisää Energiaa maatiloille -tilaisuutemme esitysmateriaaleista: LINKKI

Autamme myös muissa energiantuotantoon liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä!

Yritysasiantuntija Antti Niemi, puh. 050 341 6088