PIKES-blogi

Ajankohtaisia kirjoituksia yrittämisestä. 

Näytetään 3 tulosta.

Lämpimästi tervetuloa Pielisen Karjalaan! Alueen upeat luontokohteet kutsuvat. Käytä myös monipuolisia ohjelmapalveluja. Rentoudu kylpylöissämme.

Pielisen Karjalan matkailun kärkikolmion muodostavat Koli, Bomba ja Ruunaa. Suurin matkailualan toimija on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka omistaa Break Sokos Hotel Bomban ja Kolin. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Yöpymispalveluja käyttäneistä matkailijoista yli 18 % oli ulkomaalaisia vuonna 2014. Kolin kansallispuiston kävijämäärä on kasvussa, vuonna 2015 siellä vieraili lähes 170 000 kävijää.
 

Tule elämysmatkalle Pielisen Karjalan kansallismaisemiin

Pielisen Karjalan matkailu keskittyy vetovoimaisiin luontokohteisiin ja omaleimaiseen karjalaiseen kulttuuriin. Ota suunnaksi Pielisen Karjala. Herkuttele karjalanpiirakoilla. Patikoi, laskettele, hiihdä, vaella, kalasta tai tutustu muuten vain upeisiin vaara- ja järvimaisemiin tai vireisiin kaupunki/kuntakeskuksiin, joissa kaikki palvelut ovat lähellä.

Ainutlaatuinen Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, kylpyläkohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä Lieksassa. www.koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.

Nurmeksen kaupunki on tuttu Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta. Karjalaisen elämänmenon lisäksi alueelta löytyvät monipuoliset matkailupalvelut, aktiviteetit, kylpylähemmottelut ja perinteiset mökkilomat. Katso www.bomba.fi

Tutustu myös Ruunaan matkailualueeseen, Rukajärvikeskukseen tai Paateriin Lieksassa, Nurmeksen vanhaan kauppalaan, jossa sijaitsee historiallisesti arvokas Puu-Nurmes tai poikkea Murtovaaran talomuseoon Valtimolla.

Vauhtia vai hiljaisuutta? Ainutkertaisia elämyksiä. Kysy ohjelmapalveluja!

Haluatko aktiiviloman? Kiinnostaako suurpetojen katseluretki, lumikenkäily, vesijetti-, koiravaljakko- tai mönkijäsafari? Jopa porotilavierailu onnistuu! Kerää mukavia muistoja ja energiaa arkeen perheen tai ystäväporukan yhteisillä retkiltä.  Katso aktiivista lomaa-vinkit.

Lisätietoja matkailuinfosta tai kurkkaa www.visitkarelia.fi

Ajankohtaiset uutiset ja tapahtumat myös facebookissa!.

KARELIA EXPERT MATKAILUPALVELU OY
Kauppatori 3, 75500 Nurmes, puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi        

                    
Pielisentie 22, 81700 Lieksa, puh. 0400 175 323
lieksa@visitkarelia.fi

Pielisen Karjalassa tapahtuu: Tunnelmia Vaarojen Maratonilta. Video tapahtumasta tässä linkissä.

 

PS. Pielisen Karjalassa on mukavia majataloja, joilla on yhteinen Majatalosta majataloon -retkitarjonta. Majatalosta majataloon -retket valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi.

Nurmes-Valtimo: kesäaktiviteettien esittelyvideot:

                     

Lieksa: kesäaktiviteettien esittelyvideo: