Matkailun kärkenä Bomban karjalaiskylä, Bomban kylpylä sekä Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

IFrame

Murupolku

Nurmes-Valtimo-alueen matkailu PIKES

Kuva: Miska Korpelainen

Tutustu karjalaiseen kulttuuriin ja vetovoimaisiin luontokohteisiimme!

Pielisen altaan matkailun kärkikolmion muodostavat Koli, Bomba ja Ruunaa. Suurin matkailualan toimija on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka omistaa Break Sokos Hotel Bomban ja Kolin. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Ylä-Karjalaan kirjattiin 53810 yöpymistä vuonna 2017. Huom!: Rekisteröidyillä yöpymisillä tarkoitetaan majoitusliikkeitä, jossa on vähintään 20 vuodepaikkaa, joten monetkaan majatalot ja mökit eivät ole laskettuna tähän. 89 prosenttia yöpymisistä tuli kotimaasta.

Kurkkaa vinkkejä, millaisia elämyksiä tarjoamme:

Pielisen altaan matkailu keskittyy vetovoimaisiin luontokohteisiin ja omaleimaiseen karjalaiseen kulttuuriin. Ota suunnaksi Pielisen Karjala. Herkuttele karjalanpiirakoilla. Patikoi, laskettele, hiihdä, vaella, kalasta tai tutustu muuten vain upeisiin vaara- ja järvimaisemiin tai vireisiin kaupunki/kuntakeskuksiin, joissa kaikki palvelut ovat lähellä.

Nurmeksen kaupunki on tuttu Bomban talosta, karjalaiskylästä, karjalanpiirakoista ja upeasta luonnosta sekä tietysti upeasta Bomban kylpylästä. Karjalaisen elämänmenon lisäksi alueelta löytyvät monipuoliset matkailupalvelut, aktiviteetit, kylpylähemmottelut ja perinteiset mökkilomat. Katso www.bomba.fi

Kannattaa tutustua myös historiallisesti arvokkaaseen Puu-Nurmekseen, joka on Nurmeksen vanhassa kauppalassa korkealla harjulla Pielisen ja Nurmesjärven välissä.

 

Nurmeksessa ja Valtimolla on mukavia majataloja, joilla on yhteinen Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

Laitalan lomat, Männikkölän pirtti, Puukarin Pysäkki sekä Äksyt Ämmät / Majatalo Pihlajapuu,

Kruunun metsätorppa Murtovaarassa

Valtimolla sijaitseva Murtovaaran talomuseo, Itä-Suomen ainoa vaara-asutuksesta kertovaan museo. Se on aito erämaatalo, jonne saavutaan pitkin metsäpolkuja.

Vauhtia vai hiljaisuutta? Ainutkertaisia elämyksiä. Kysy ohjelmapalveluja!

Haluatko aktiiviloman? Kiinnostaako suurpetojen katseluretki, lumikenkäily, vesijetti-, koiravaljakko- tai mönkijäsafari? Jopa porotilavierailu onnistuu! Kerää mukavia muistoja ja energiaa arkeen perheen tai ystäväporukan yhteisillä retkiltä.  Katso aktiivista lomaa-vinkit.

Lisätietoja matkailupalvelupisteestä tai

kurkkaa http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Nurmes, 

http://www.visitkarelia.fi/fi/Kohteet/Valtimo

 

MATKAILUPALVELUPISTE
Kauppatori 3, 75500 Nurmes

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen
puh. 050 4066 122, kati.lipponen@pikes.fi     

 

Nurmes - Valtimo -alueen videoita, ole hyvä ja tutustu meihin: