Metalli- ja konepajatoimiala Pielisen Karjalassa

Pielisen Karjalan seutukunnalla toimii 41 metalli ja konepajan yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 22 M€. Yritykset työllistävät yhteensä 219 henkilöä (2016).

Metalliteollisuuden yritykset toimivat alihankkijoina sekä valmistavat tuotteita omalla tuotemerkillään. Menestyksen avaimina nyt ja jatkossa ovat innovatiiviset tuotteet, alihankintamahdollisuuksien aktiivinen etsintä ja tuotannon kehittäminen.

Vahvoja toimijoita Nurmeksessa ja Valtimolla: BerryGlade Oy, Valtimo Components Oyj sekä Metallinyrkki-verkostoon kuuluvat H&H Service Nurmes Oy, Katatec Oy, Nurmeksen Metalli Oy, Nurmeksen Työstö ja Tarvike Oy, Pielisen Metalli Ky, PK-Levy Oy ja Saher-Aidat Oy.

 

Pielisen Karjalan koulutustarjonta

Pohjois-Karjalan ammattiopistolla mm. metalli-, kone- ja energiatekniikan koulutuslinja, jossa koulutetaan levyseppähitsaajia, koneistajia, prosessitekniikan sekä huolto ja kunnossapidon osaajia. Toimipisteet: Nurmes ja Lieksa. Yhteistyömahdollisuutena mm. harjoittelijat, kesätyöntekijät sekä laitehankinnat.

 

Erikoisosaamista teollisuudessa

Nurmeksessa toimii lisäksi mm. seuraavia teollisuusyrityksiä: sähkökeskuksia valmistava Gossutek Oy, sukkatehdas Tesema Oy, painotalo PunaMusta Oy, Nurmeksen toimipiste.