Haaveiletko rauhallisemmasta elämäntyylistä, turvallisemmasta kasvuympäristöstä perheen pienimmille, luonnonläheisistä harrastusmahdollisuuksista tai edullisemmasta asumisesta? Tutustu meihin ja tule Pielisen Karjalaan! Katso uudet videot, mielenkiintoisia persoonia, hyviä kommentteja ja paljon kaunista luontoa! Sitä on Pielisen Karjala.

 

Iloisia ilmeitä, kotikaupunkiaan arvostavia ihmisiä, tapahtumia ja vastapainoksi kiireettömiä hetkiä perheen ja luonnon parissa, sitä on Lieksa. Nurmeksen esittelyssä nähdään paljon hymyä ja yhteisöllisyyttä. Juuri niitä asioita, joita ihmiset pienemmistä paikkakunnista kaipaavat. Valtimon esittelyssä korostuvat erilaisuuden hyväksyminen, omaehtoisuus, auttavaiset ihmiset, onnellisuus ja vapaus. Valtimolta löydät vahvoja persoonia, jotka kulkevat omia polkujaan.


Ideat kasvuun Pielisen Karjalassa

Pielisen Karjala käsittää Lieksan ja Nurmeksen kaupungit sekä Valtimon kunnan, ja asukkaita on yhteensä lähes 23 000. Vireä Pielisen Karjala on mainio paikka asua ja yrittää. Ainutlaatuinen luonto luo viihtyisät puitteet ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Seutukunnan ammattiopistot tarjoavat alueen elinkeinoelämää tukevat koulutuspalvelut pienemmissä yksiköissä, joissa yhteisöllisyys luo turvallisen ja innostavan oppimisympäristön. Pielisen Karjalassa palvelut ovat lähellä ja kyläyhteisöt ovat vahvat.

Panostamme seutukuntamme hyvinvointiin ja talouskasvuun. Pielisen Karjalan elinvoiman perustan muodostaa jatkuvasti kehittyvä elinkeinoelämä. Seutukunnan vahvuuksia ovat mm. maa- ja metsätalous sekä puunjalostus, elintarvikeala, komposiittivalmistus ja matkailu. Tulevaisuudessa bioenergia tarjoaa erilaisia energiaomavaraisuuden kehittämismahdollisuuksia mm. bioetanolin, bioöljyn tai biokaasuntuotannossa.

Tiesitkö, että

esim. Samitalot, Reino- ja Aino-kotitossut, Pielispakarin ja Porokylän Leipomon maukkaat leivonnaiset, Perhekokin käsintehdyt valmisruuat ja Lieksan-tuotemerkin maitojalosteet valmistetaan täällä Pielisen Karjalassa?

 

Mietitkö muuttoa Pielisen Karjalaan?

Muuttopalveluja tarjoavia yrityksiä Pielisen Karjalassa:

Kristalli ry, Nurmes. www.kristalli.fi

Sonipal Oy, Nurmes. www.sonipal.fi

Toteuta unelmasi Pielisen Karjalassa. Täällä on tilaa elää ja yrittää!