Haaveiletko rauhallisemmasta elämäntyylistä, turvallisemmasta kasvuympäristöstä perheen pienimmille, luonnonläheisistä harrastusmahdollisuuksista tai edullisemmasta asumisesta? Tutustu meihin ja tule Ylä-Karjalaan! Katso uudet videot, mielenkiintoisia persoonia, hyviä kommentteja ja paljon kaunista luontoa! Sitä on Ylä-Karjala.

 

 

Nurmeksen esittelyssä nähdään paljon hymyä ja yhteisöllisyyttä. Juuri niitä asioita, joita ihmiset pienemmistä paikkakunnista kaipaavat. Valtimon esittelyssä korostuvat erilaisuuden hyväksyminen, omaehtoisuus, auttavaiset ihmiset, onnellisuus ja vapaus. Valtimolta löydät vahvoja persoonia, jotka kulkevat omia polkujaan.


Ideat kasvuun Ylä-Karjalassa

Ylä-Karjala käsittää Nurmeksen kaupungin sekä Valtimon kunnan, ja asukkaita on yhteensä yli 10 000. Vireä Ylä-Karjala on mainio paikka asua ja yrittää. Ainutlaatuinen luonto luo viihtyisät puitteet ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Seutukunnan ammattiopistot tarjoavat alueen elinkeinoelämää tukevat koulutuspalvelut pienemmissä yksiköissä, joissa yhteisöllisyys luo turvallisen ja innostavan oppimisympäristön. Ylä-Karjalassa palvelut ovat lähellä ja kyläyhteisöt ovat vahvat.

Panostamme seutukuntamme hyvinvointiin ja talouskasvuun. Ylä-Karjalan elinvoiman perustan muodostaa jatkuvasti kehittyvä elinkeinoelämä. Seutukunnan vahvuuksia ovat mm. maa- ja metsätalous sekä puunjalostus, elintarvikeala ja matkailu. Tulevaisuudessa bioenergia tarjoaa erilaisia energiaomavaraisuuden kehittämismahdollisuuksia mm. bioetanolin, bioöljyn tai biokaasuntuotannossa.

Tiesitkö, että

esim. Samitalot sekä Pielispakarin ja Porokylän Leipomon maukkaat leivonnaiset  valmistetaan täällä Ylä-Karjalassa?

Mietitkö muuttoa Pielisen Karjalaan?

Muuttopalveluja tarjoavia yrityksiä Pielisen Karjalassa:

Sonipal Oy, Nurmes. www.sonipal.fi

Toteuta unelmasi Ylä-Karjalassa. Täällä on tilaa elää ja yrittää!