poveria biomassasta kuvanosto

IFrame

Poveria biomassasta yläteksti

PIKES Poveria biomassasta

Hankkeen materiaaleihin, kuten selvityksiin, matkaraportteihin ja erilaisiin infoteksteihin voit tutustua sivun vasemman laidan valikosta. Ajankohtaiset tiedotteet ja tapahtumat ovat tässä näkymässä, klikkaa otsikkoa. Lisätietoja saat hankkeen projektipäällikkönä toimivalta yritysasiantuntija Antti Niemeltä. Hanke on 100 % julkisella tuella rahoitettu, päärahoittajana Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. EU:n ja valtion rahoitusosuus on kehittämishankkeen rahoituksesta 90 %.

Sisältöjulkaisija

BIOENERGIAHANKKEIDEN OPINTOMATKA 12. – 13.4.2018

BIOENERGIAHANKKEIDEN OPINTOMATKA 12. – 13.4.2018

Pohjois-Karjalassa toimivat bioenergiahankkeet toteuttavat huhtikuussa yhteisen opintomatkan. Tutustumme matkan aikana Itikan tilaan Iisalmessa, Volter Oy:n toimintaan Kempeleessä sekä vähähiilisyyden eteen tehdystä työstä palkittuun Iin kuntaan. Matka on tarkoitettu Pohjois-Karjalan kuntien, yritysten, maatilojen ja kylien edustajille. Matkalle mahtuu mukaan max 30 osallistujaa. Matkan hinta on 60 € / hlö (sisältäen kuljetukset, tutustumiskohteet ja majoituksen 2 hh). Ruokailut ja kahvit jokainen maksaa itse. Matka toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 20 hlö.


Torstai 12.4.

6:30 Lähtö Joensuusta (linja-autoasema)
8:00 Lieksa (tarvittaessa)
9:00 Nurmes (ehtii pikaisesti käydä kahvilla)
11:00 Itikan tila, Iisalmi. Itikan tila on uusituvan energian hyödyntämisen monipuolinen kohde. Tilalta löytyy tuulivoimala ja biodiesellaitteisto sekä maalämpö- ja aurinkosähköjärjestelmä. Lisätietoja http://www.efarm.fi/kohteet/e-farm-itikan-tila/
13:00 Lounas, Iisalmi (Ravintola Raatihuone)
17:00 Volter Oy, Kempele. Volter Oy on puusta lämpöä ja sähköä tuottavan teknologian edelläkävijä Suomessa. Tutustumme yrityksen uusiin tuotteisin ja tuotantotiloihin. Lisätietoja https://volter.fi/fi/
19:30 Majoittuminen Oulusssa (Sokos hotel Arina, 2hh)


Perjantai 13.4.

8:00 Lähtö Hotellilta
9:00 Saapuminen Iin Micropolikseen
Iin kunta on mukana Kohti hiilineutraalia kuntaa eli Hinku-verkostossa ja on sitoutunut tavoittelemaan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä 80 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Erityisenä painopisteenä Iin kunnan Hinku -työssä on uusituvan energian käytön lisääminen. Lisätietoja http://www.hinku-foorumi.fi/fi-FI/Tietoa_foorumista/Hinkukunnat/Ii(30684)

Iissä tutustumme:

  • Aurinkoenergian hyväksikäyttö - Kari Manninen, energia-asiantuntija
  • Reaaliaikainen veden, lämmön ja sähkön seurantajärjestelmä- Kari Manninen
  • HINKU-kylä Pohjois-Ii - Anita Sievänen, puheenjohtaja
  • Kohti vähähiilistä Pohjois-Iitä -suunnitelma www.pohjoisiinkylayhdistys.fi
  • HINKU-kunta Iin ilmastonäyttely - mahdollisuus tutustua mm. Älyvalopilottiin
  • Sähköautoihin tutustuminen

11:00 Kahvit
11:30 Lähtö Pohjois-Iin koululle
https://peda.net/iin-kunta/perusopetus/pohjoisiinkoulu

  • 50/50 toiminta Pohjois-Iin koululla – koulun energiatiimi ja energia-agentit
  • Pohjois-Iin koulun uusi liikuntasalirakennus – maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys, ledvalaistus

13:00 Lounas (Museokahvila Huilinki)
14:00 Kotimatkalle, kahvi-/ruokataukoja välillä
18:00 Nurmes
19:00 Lieksa
20:30 Joensuu


TERVETULOA MUKAAN!

Sitovat ilmoittautumiset pe 16.3.2018 mennessä. Ilmoita samalla mistä nouset kyytiin, mahdolliset toiveet huonetoverista sekä ruoka-aine allergiat. Huom! Jos Keski-Karjalan suunnasta on paljon lähtijöitä, voidaan linja-auto kuljetus järjestää tarvittaessa jo Kiteeltä alkaen.

Ilmoittautumiset (mieluiten sähköpostilla): Reeta Rönkkö, sähköposti reeta.ronkko@msl.fi tai puh. 050 326 7889


Matkan järjestävät yhteistyössä Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa, Poveria biomassasta ja Kohti vähähiilisiä kyliä –hankkeet.