poveria biomassasta kuvanosto

IFrame

Poveria biomassasta yläteksti

PIKES Poveria biomassasta

Hankkeen materiaaleihin, kuten selvityksiin, matkaraportteihin ja erilaisiin infoteksteihin voit tutustua sivun vasemman laidan valikosta. Ajankohtaiset tiedotteet ja tapahtumat ovat tässä näkymässä, klikkaa otsikkoa. Lisätietoja saat hankkeen projektipäällikkönä toimivalta yritysasiantuntija Antti Niemeltä. Hanke on 100 % julkisella tuella rahoitettu, päärahoittajana Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. EU:n ja valtion rahoitusosuus on kehittämishankkeen rahoituksesta 90 %.

Sisältöjulkaisija

Tutustumiskäynti Kallen Pilke Oy:ssä 5.2.2018

Tutustumiskäynti Kallen Pilke Oy:ssä 5.2.2018

Poveria biomassasta -hankkeen toteutuksesta Keski-Karjalassa vastaava KETI Oy:n Kyösti Partanen tutustui Kallen Pilkkeen toimintaan helmikuussa 2018. Kalle Nisonen jatkaa isänsä perustamassa pilkefirmassa, jonka nimi on kykyään Kallen Pilke Oy. Yhtiön toimipaikka on Liperin Tutjunniemessä ja se on toiminut nykymuodossaan kolme vuotta. Kalle toimii pääosin yksin, mutta tilapäistä työvoimaa hänellä on tarvittaessa 2-3 miestä. Halkojen toimitusalueena on miltei koko Suomi ja Norja. Viennin osuus on nykyisin jo liki puolet toimitetusta puumäärästä. Etelä-Suomeen tapahtuvassa myynnissä käytetään myös välittäjiä. Yhtiön toimintaperiaatteena on klapien nopea toimitus ja lyhyt varastointiaika.


Raaka-aineen yhtiö hankkii lähiseudulta metsänmyyjien ja paikallisten urakoitsijoiden avulla. Koska toimitusmäärät ovat suuria, on Kalle joutunut ostamaan hektisessä tilanteessa myös valmiita klapeja, joiden hankinnassa myynnin kannattavuus on jäänyt suhteessa oman tuotannon myyntiä pienemmäksi.

LINKKI RAPORTTIIN.