Kategoriat
PIKES-uutiset Yleinen

Maaseutuparlamentti

Tule mukaan Maaseutuparlamenttiin 

Maaseutuparlamentti-tapahtuman järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa 

Nurmes 50 -juhlavuotta tähdittää 26.-28.9.2024 Maaseutuparlamentti, kolmatta kertaa järjestettävä maaseudun elämää, arkea ja tulevaisuutta esille tuova tapahtuma. Tapahtumaan kutsutuista arvovaltaisista vieraista maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah on varmistanut osallistumisensa. Tapahtumassa näemme ja kuulemme ajankohtaisia henkilöitä ja keskusteluja. Tapahtuman puhujat ja juontajat julkaisemme lähiaikoina. 

Tapahtuman järjestäjä ja koordinoija: Maaseutupolitiikan neuvosto, maa- ja metsätalousministeriö. Maaseutuparlamentti-tapahtuman kotisivut:

Suomen suurin ideafestivaali järjestetään Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskuksen ja Bomban alueella. Tapahtuman keskus sijaitsee Pielisareenalla, jossa voi seurata keskusteluja paikan päällä tai virtuaalisesti verkon välityksellä. Tapahtumapäivät polkaistaan käyntiin perjantain aamusohvalta klo 8.15 alkaen ja ohjelmaa on tarjolla klo 15 saakka joka päivä. Tapahtuman pääteeman Uudistavaa paikallisenergiaa alle on koottu arkea, kulttuuria ja yrittäjyyttä sisältäviä kokonaisuuksia. Maaseutuparlamentti-tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. 

Uudistuvaa paikallisenergiaa, Maaseutuparlamentti 2024, kuvituskuva

Tuo yrityksesi Karjalaiselle kaupparaitille

Pielisareenan piha-alueelle sijoittuu Karjalainen kaupparaitti, jossa voi tehdä ostoksia ja tutustua lähialueen yrityksiin ja tuottajiin. Kaupparaitti on avoinna päivittäin. Perjantain teemana on Potakkamarkkinat ja lauantain teemana Syksyn satoa lähiseudulta. Tule Karjalaiselle kaupparaitille, varaa paikkasi Virpi Siivolalta

Kumppanihaku on päättynyt

Valituilla kumppaneilla on tilaisuus tuoda esille omia ideoita teemoista uudistava arki, yrittäjyys ja kulttuuri. Viikolla 10 avautui kumppanihaku, joka koski PielisAreenan Ideatorin kumppanikeitaita eli messuosastoja sekä työpajoja, joita voi järjestää joko Hyvärilän ja Bomban alueilla tai virtuaalisesti. Kumppaneille tarjotaan mahdollisuus myös miniseminaarien ja lyhyempien tietoiskujen järjestämiseen. Näihin osallistuminen on maksutonta. Haku on nyt päättynyt, ilmoitamme kumppanuutta hakeneille tuloksista.  

”Ideatorilla on mahdollisuus esitellä toimintaansa, verkostoitua, tutustua ja luoda uusia kontakteja. Omalla kumppanikeitaalla voi esitellä ratkaisuja päivän polttaviin kysymyksiin, jotka liittyvät esim. kierrätykseen, kestävään maatalouteen, maaseudun asukkaiden hyvinvointiin ja alueiden elinvoimaan ja kehitykseen.” kertoo Emmi Anttonen tapahtuman tuottavasta Markkinointiosakeyhtiö i2:sta. 

Maaseutuparlamentin, paikallisista järjestelyistä yhteistyössä Nurmeksen kaupungin, alueen yhdistysten, yritysten ja yksityisten henkilöiden kanssa vastaa Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKESin tapahtumakoordinaattori Virpi Siivola. 

”Meille on suunnitteilla ja rakentumassa maaseudun suurin tapahtuma; päälavan tapahtumat keskusteluineen ja ympäröivät kumppanuus- ja ideatorialueet esittelyineen täyttävät Pielisareenan. Torstain opintoretket ympäri Pielisen Karjalaa antavat vieraillemme kuvan, millaista arkea elämme täällä. PielisAreenan kutsuvierastilaisuudet torstai- ja perjantai-iltana paikallisine tarjottavineen ja näyttävine kattauksineen tuovat tapahtumaan juhlavuutta”, tule mukaan! 

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin kutsu Maaseutuparlamenttiin.

Kerron mielelläni lisätietoja, ota yhteyttä! Soita tai lähetä viestiä.

Tulgua Terveh! Maaseutuparlamentti Nurmeksessa 26.-28.9.2024 banner-kuva

Virpi Siivola

Tapahtumakoordinaattori

virpi.siivola@pikes.fi

puh. 050475 6658

Whatsapp

Maaseutuparlamentti, Nurmes, rahoittajien logot
Maaseutuparlamentti uudistuvaa paikallisenergiaa, ilmavalokuva Nurmeksesta, kuvituskuva