Kategoriat
PIKES-uutiset Yleinen

Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentti kutsuu Nurmekseen, tule mukaan!

Nurmes 50 -juhlavuotta tähdittää 26.-28.9.2024 Maaseutuparlamentti, kolmatta kertaa järjestettävä maaseudun elämää, arkea ja tulevaisuutta esille tuova tapahtuma. Tapahtumaan kutsutuista arvovaltaisista vieraista maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah ja moni muu on varmistanut osallistumisensa. Tapahtumassa näemme ja kuulemme ajankohtaisia henkilöitä ja keskusteluja.

Luvassa on kolme päivää ainutlaatuista ohjelmaa, innostavia puhujia, oivaltavia keskusteluja, työpajoja ja retkiä. Mukana on yli 60 kumppania, jotka omalla esimerkillään uudistavat maaseutua.

Maaseudun asiantuntija, yrittäjä, asukas tai päättäjä, tämä tapahtuma on teille ja kaikille, jotka haluatte rakentaa toiveikasta tulevaisuutta maaseudulle sekä koko Suomelle. Tervetuloa mukaan!

Suomen suurin ideafestivaali järjestetään Hyvärilän Nuoriso- ja matkailukeskuksen ja Bomban alueella. Tapahtuman keskus sijaitsee Pielisareenalla, jossa voi seurata keskusteluja paikan päällä tai virtuaalisesti verkon välityksellä. Tapahtumapäivät polkaistaan käyntiin perjantain aamusohvalta klo 8.15 alkaen ja ohjelmaa on tarjolla klo 15 saakka joka päivä. Tapahtuman pääteeman Uudistavaa paikallisenergiaa alle on koottu arkea, kulttuuria ja yrittäjyyttä sisältäviä kokonaisuuksia. Maaseutuparlamentti-tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy. 

Maaseutuparlamentin juontajina toimivat Ylen ohjelmista tutut, upeat toimittajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén.

Maaseutuparlamentin ohjelma, tutustu!

Se, mikä tapahtuu maaseudulla, ei jää maaseudulle.

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali, jossa etsimme paikallislähtöisiä ratkaisuja koko Suomea koskeviin haasteisiin. Tapahtuma pyrkii tuomaan lisää vuoropuhelua sekä uusia näkökulmia päätöksentekoon ajankohtaisten, innostavien sekä osallistavien sisältöjen avulla.

Pääteemoina: Uudistava arki – maaseutu vaihtoehtona hyvään elämään, uudistava yrittäjyys – jokaisella pitää olla edellytykset yrittää ja menestyä sekä uudistava kulttuuri – rajoja rikkova yhteisö kulttuurin selkärankana.

Tuo yrityksesi Karjalaiselle kaupparaitille

Pielisareenan piha-alueelle sijoittuu Karjalainen kaupparaitti, jossa voi tehdä ostoksia ja tutustua lähialueen yrityksiin ja tuottajiin. Kaupparaitti on avoinna päivittäin. Perjantain teemana on Potakkamarkkinat ja lauantain teemana Syksyn satoa lähiseudulta. Kaupparaitin myyntiartikkeina ovat paikalliset tuotteet ja käsityöt sekä syksyn sadonkorjuutuotteet. Pidätämme oikeuden valita tapahtumaan sopivat myyntiartikkelit. Tule Karjalaiselle kaupparaitille, kysy lisätietoja ja varaa paikkasi Virpi Siivolalta

Karjalainen kaupparaitti rakennetaan Maaseudun ideafestivaali Nurmeksessa-hankkeen rahoittamana. Hankkeen rahoittajana toimii Vaara-Karjalan Leader ja sitä hallinnoi Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy, PIKES.

Tapahtuman järjestäjä ja koordinoija: Maaseutupolitiikan neuvosto, maa- ja metsätalousministeriö. Maaseutuparlamentti-tapahtuman kotisivut:

Uudistuvaa paikallisenergiaa, Maaseutuparlamentti 2024, kuvituskuva

Maaseutuparlamentin, paikallisista järjestelyistä yhteistyössä Nurmeksen kaupungin, alueen yhdistysten, yritysten ja yksityisten henkilöiden kanssa vastaa Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKESin tapahtumakoordinaattori Virpi Siivola. 

”Meille on rakentumassa maaseudun suurin tapahtuma; päälavan tapahtumat keskusteluineen ja ympäröivät kumppanuus- ja ideatorialueet esittelyineen täyttävät Pielisareenan. Torstain opintoretket ympäri Pielisen Karjalaa antavat vieraillemme kuvan, millaista arkea elämme täällä. PielisAreenan kutsuvierastilaisuudet torstai- ja perjantai-iltana paikallisine tarjottavineen ja näyttävine kattauksineen tuovat tapahtumaan juhlavuutta”, tule mukaan! 

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayahin kutsu Maaseutuparlamenttiin.

Kerron mielelläni lisätietoja, ota yhteyttä! Soita tai lähetä viestiä.

Tulgua Terveh! Maaseutuparlamentti Nurmeksessa 26.-28.9.2024 banner-kuva

Virpi Siivola

Tapahtumakoordinaattori

virpi.siivola@pikes.fi

puh. 050475 6658

Whatsapp

Maaseutuparlamentti, Nurmes, rahoittajien logot
Maaseutuparlamentti uudistuvaa paikallisenergiaa, ilmavalokuva Nurmeksesta, kuvituskuva