Navigation Menu

Breadcrumb

angle-left

Blogs

Miten yrityksesi pärjää internetissä?

Koko ajan puhutaan, että viestintä ja markkinointi on muuttunut verkkoon. Mutta, miten verkossa pärjäisi paremmin? Asiasta löytyy paljon tietoa, Internetissä tietenkin, mutta muutama käytännön juttu vie asiaa jo eteenpäin:

  • Sähköiset kanavat ovat yhtä tärkeitä kuin muutkin markkinointikanavat. Resurssoi siis sekä aikaa että rahaa niiden ylläpitoon.
  • Laita kuntoon yrityksen www-sivut ja päivitä niitä ahkerasti. Sivut ovat yrityksesi ”kotipesä”. Mieti, miten esittelet tuotteet ja palvelut kohderyhmäsi huomioiden. Lisäksi mm. ajankohtaista tai uutisia -osio kannattaa pitää kunnossa. Sivulle kannattaa linkittää myös omat SOME-kanavasi tai nostaa jokin muu toimialaasi sopiva uutiskanava tms.
  • Tarkista kotisivujesi julkaisualustan tarjoajalta, että sivut ovat responsiiviset eli skaalautuvat kännykän ruudulle ja tabletille. Jos sivupohja ei muutu esim. kännykkään sopivaksi, sivujen lukeminen on vaivalloista. Myös Google-hakukone suosii responsiivisia kotisivuja.  Esim. PIKESin omat sivutkaan eivät tällä hetkellä ole responsiiviset, saamme sopivan alustan käyttöömme ensi vuonna.
  • Laita sivut Google Analytics –seurantaan. Google arvostaa palvelujensa käyttöä ja se voi vaikuttaa hakukoneen hakutuloksiin. Seurannalla näet myös sivujen kävijäliikenteen määrät ja paljon muita tietoja kävijöistä. Kun kehität sivuja, jonkin ajan kuluessa näet, mitä muutoksia tuli liikenteeseen, vai tuliko mitään. "Perusseuranta" Google Analyticsissä on ilmaista, vaativampi raportointi on maksullista.

PIKESin järjestämä yrityskohtainen SOME-kurssi tuli täyteen muutamassa päivässä. Koulutus alkaa viikolla 41.

Sähköistä syksyä,

 

Kaija Turunen
viestintäasiantuntija
kaija.turunen@pikes.fi

 


 

More Blog Entries

Yrittäjänpäiväviikolla nurmeslaisissa yrityksissä

Yrittäjäpäiväviikon merkeissä vierailin useissa nurmeslaisissa yrityksissä. Kiitokseni...

Hiljaisuuden markkinointia nopealla aikataululla

Matkailun kasvuohjelmalla on takanaan työntäyteiset kuukaudet matkailuverkoston...