News

angle-left Haluatko olla mukana kylämatkailussa?

Haluatko olla mukana matkailussa?

Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen ensimmäinen kylämatkailutyöpaja 29.10. klo 16.30 Karhunpään kylätalolla, Neitivirrantie 35, 75710 Karhunpää

PIKES järjesti syys-lokakuussa Nurmeksessa ja Valtimolla kylämatkailuiltamia, joissa ideoitiin paikallisten kanssa kylien vahvuuksia, kuinka niitä voisi hyödyntää matkailussa ja kuinka kukin itse voisi olla osallinen matkailussa. Joka kylän oma persoonallisuus huokui iltamien aikana, joka myöskin näkyi esiin nousseissa tuoteideoissa. Lisäksi iltamissa nousi usein esille seuraavien asioiden hyödyntäminen matkailussa:

 • Luonnon läheisyys
  • Esimerkiksi kalastusmatkailu, luontoon liittyvien tapahtumien järjestäminen, vesistön hyödyntäminen, metsästys, luontoretket, marjastus ja sienestys, joissa ruoka liittyi monellakin tapaa mukaan.
 • Kylien tarinat ja historia
 • Kylien rakennusten, osaamisen ja palveluiden hyödyntäminen
 • Paikallisten kodeissa käynti

Nyt on oikea aika lähteä viemään ideoita eteenpäin, sillä tarjoamme asiantuntija apua viemään tuoteidean valmiiksi matkailijoille myytäväksi tuotteeksi ja kannustamme teitä ottamaan sen ensimmäisen askelen kohti matkailua.

Matkailu on kasvussa ja haluamme sen kohdistuvan myös kyliimme elävöittäen ja edistäen kylien hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Matkailijat haluavat kokea aitoja kokemuksia, paikallisuutta ja kyläläisten elämää. Jotta voimme vastata tähän tarpeeseen, tarvitsemme tätä ideologiaa tukevia matkailupalveluita enemmän. Vaara-Karjalan Leaderin rahoittama Ylä-Karjalan matkailukylät- hankkeen tavoitteena on avata kylien mahdollisuudet kylämatkailun aloittamiseen yhteistyössä alueen tunnettujen matkailuyritysten kanssa. Hankkeeseen voivat osallistua Nurmeksen ja Valtimon yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ja hankkia lisätuloja sitä kautta.

Ensimmäinen työpaja

Lämpimästi tervetuloa sankoin joukoin ensimmäisen yhteiseen työpajaan Nurmeksen ja Valtimon kaikkien kiinnostuneiden kesken Karhunpään kylätalolla, Neitivirrantie 35, 75710 Karhunpää, 29.10. klo 16.30-21.  Tilaisuuteen osallistuvat myös hankkeen asiantuntijat Simo ja Soila Palviainen Entra Oy:sta. Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄSTÄ LINKISTÄ

Ohjelmassa muun muassa:

 • katsotaan ketä osallistuu mukaan
 • katsaus kylämatkailuun
 • työpajojen tavoitteet, sisältö ja ajankohdat
 • kylämatkailuiltamissa nousseet ideat
 • aloitetaan tuotteiden työstäminen

Tilaisuuteen olisi hyvä miettiä jo etukäteen tuoteideoita, joita lähteä toteuttamaan, jotta työpajoista saa eniten hyötyä itselle. Osallistua toki voi vaikkei olisi vielä selkeää ideaa, sillä ideat muuttuvat matkan varrella. Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen avulla saat tuoteideasta kehitettyä liiketoiminnallisesti kannattavan tuotteen, löydät uusia verkostoja sekä tukea koko prosessin ajan.

Ylä-Karjalan matkailukylät

Kylämatkailuiltamat ovat osa Ylä-Karjalan matkailukylät-hanketta, joka tarjoaa osallistujalle

 • tiedot aloittaa kannattava ja ammattimainen matkailutoiminta
 • antaa tukea ja asiantuntija apua koko projektin ajan
 • apua oman tuotteen kehittämiseen
 • löytää uusia ideoita ja näkökulmia omaan tekemiseen
 • pääsee verkostoitumaan muiden matkailusta kiinnostuneiden kanssa

Tietoa osallistujille jaetaan työpajoissa, jotka sisältävät koulutusosuuden sekä työpajaosuuden, jossa pääsee heti toteuttamaan oppimaansa käytäntöön ja työstämään omaa tuotettaan. Työpajojen teemat voivat olla esim. tuotekehitys, hinnoittelu, myynti, riippuen osallistujien tarpeista. Työpajat eivät maksa osallistujalle.

Mukaan voivat osallistua Nurmeksen ja Valtimon yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ja hankkia lisätuloja sitä kautta.

Saimme Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeeseen ulkopuoliseksi asiantuntijaksi Entra Oy:stä Simo ja Soila Palviaisen, jotka auttavat läpi koko projektin, ideasta valmiiksi ja kannattavaksi tuotteeksi/palveluksi/tapahtumaksi. Entra Oy on ollut mukana useissa eri kylämatkailu projekteissa ympäri Suomen ja ylläpitävät www.kylaan.fi sivustoa, joten heidän kokemustaan ja asiantuntijuuttaan kannattaa nyt hyödyntää.

Keskustellen ja verkostoituen uutta vipinää kylien matkailuun!

Terveisin
Kati Lipponen
Matkailukoordinaattori
Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen hallinnointi
kati.lipponen@pikes.fi
p. 050 4066 122

Otsikko uutislinkkejä

Ajankohtaista:

Pohjois-Karjalan Yrittäjät.fi

Ylä-Karjalan Sähkö Oy hakee työnjohtajaa!

Lue lisää TÄSSÄ LINKISSÄ.

 

PIKES muutti Nurmeksen kaupungintalolle

Uusi osoitteemme on Kirkkokatu 14, 3.krs

Olemme kesätauolla vkot 27-30, hyvää kesää!

Avoimet ovet –tilaisuuden järjestämme 5.9. Yrittäjän päivänä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät.fi

- Ajankohtaisia uutisia, tapahtumia, koulutuksia. Lue lisää. Klikkaa linkkiä!

 

Nurmeksen tehtaanmyymälät ja erikoiskaupat

- alueen yrittäjät tarjoavat monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja palveluja. Kurkkaa linkkiä

 

 

 

 

Otsikko-Facebook

IFrame

Sosiaalisen median jako