News

angle-left Onko vaikea löytää uusia, päteviä työntekijöitä, käytä erilaisia koulutusmahdollisuuksia

Onko vaikea löytää uusia, päteviä työntekijöitä? Käytä erilaisia koulutusmahdollisuuksia!

Haluaisitko potentiaalisen uuden työntekijän yritykseesi ensin kokeilemaan ja työnäytölle 20 päiväksi? Onko yritykseesi vaikeaa löytää suoraan päteviä uusia työntekijöitä? Vaaditaanko työtehtäviin kuukausien perehdytys?

Entä jos nämä voisi tehdä työttömyysetuudella? Ja saisi samalla koulutusta uudelle työntekijälle?

Tekijöitä yrityksiin- koulutuksessa saat työnhakijalta 20 päivän työnäytön; ei vielä palkanmaksua eikä työnantajavastuita. Valmennuskeskus Publicin kouluttaja Martti Turunen, TE-palvelut ja Kohtaanto-hanke hoitavat kaiken muun: sinulle jää uuden työntekijän perehdytys sovittuihin tehtäviin. Työnhakijalle tämä on koulutusta, josta hän saa työttömyysetuutta lisineen. Tavoitteena tietenkin työllistyminen yritykseen.

Mestari-Kisälli-koulutuksessa perehdytät uutta työntekijää yritykseen ja työtehtäviin tarpeellisen ajan, 1-6kk. Työnhakijalle tämä on koulutusta eli ei vielä palkanmaksua. Yritys saa myös korvausta ohjaustunneista (max 120 h) ja koulutusta nimeämälleen työpaikkaohjaajalle. Koulutuskumppanina Riveria. Tavoitteena työnhakijan työllistyminen yritykseen koulutusajan jälkeen.

Näitä uuden työntekijän alkutaipaletta tukevia koulutuksia on hyödynnetty nyt jo useammassa Nurmes-Valtimo-alueen yrityksessä ja kokemukset ovat hyviä. Yritysten rekrytointi on helpottunut ja työnhakijat ovat päässeet aiempaa helpommin näyttämään osaamistaan yrityksiin ja sitä kautta työllistymään. Koulutuksiin osallistuminen edellyttää työnhakijalta TE-palveluihin ilmoittautumista, mutta ei vaadi pitkää työttömyysaikaa eli koulutukset sopivat vaikka työpaikasta toiseen siirtymiseen, esim. määräaikaisen työsopimuksen päättyessä.

Kohtaanto-hankkeesta saat neuvontaa ja tukea kaikissa rekrytointiin ja uuden työntekijän koulutukseen liittyvissä asioissa. Palveluja onkin käyttänyt tähän mennessä yli 40 yritystä ja saman verran työnhakijoita.

Tartu sinäkin tilaisuuteen!

Ota yhteyttä:

Outi Meriläinen
yritysasiantuntija
Kohtaanto 2018-2019
outi.merilainen@pikes.fi
puh. 046-9224271
 

Otsikko uutislinkkejä

Ajankohtaista:

Pohjois-Karjalan Yrittäjät.fi

Ylä-Karjalan Sähkö Oy hakee työnjohtajaa!

Lue lisää TÄSSÄ LINKISSÄ.

 

PIKES muutti Nurmeksen kaupungintalolle

Uusi osoitteemme on Kirkkokatu 14, 3.krs

Olemme kesätauolla vkot 27-30, hyvää kesää!

Avoimet ovet –tilaisuuden järjestämme 5.9. Yrittäjän päivänä.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät.fi

- Ajankohtaisia uutisia, tapahtumia, koulutuksia. Lue lisää. Klikkaa linkkiä!

 

Nurmeksen tehtaanmyymälät ja erikoiskaupat

- alueen yrittäjät tarjoavat monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja palveluja. Kurkkaa linkkiä

 

 

 

 

Otsikko-Facebook

IFrame

Sosiaalisen median jako