Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori, puh. 050 4066 122
Nurmes - Valtimo -alueen matkailupalvelut, Kauppatori 3
Kielitaito: englanti, ruotsi

Matkailuneuvonta

MATKAILUNEUVONTA VisitNurmesValtimo

Lue Nurmeksesta ja Valtimosta matkakohteina enemmän:

http://www.visitkarelia.fi/nurmes
http://www.visitkarelia.fi/valtimo

VisitNurmesValtimo Facebookissa

VisitNurmesValtimo Instagramissa

@VisitNurmesValtimo

 

 

 

 

Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Matkailu Ylä-Karjalassa

 

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy vastaa Nurmeksen ja Valtimon paikallisesta matkailuneuvonnasta. Matkailuneuvonta VisitNurmesValtimo sijaitsee Nurmeksessa osoitteessa Kauppatori 3, jossa matkailijoita palvellaan kasvotusten. VisitNurmesValtimo vastaa kysymyksiin myös:

Alueemme matkailupalveluista voit lukea lisää osoitteesta visitkarelia.fi/nurmes ja visitkarelia.fi/valtimo

PIKES hallinnoi kahta matkailuhanketta, Ylä-Karjalan matkailukylät ja Uudet yritysverkostot matkailun viitoittajina – toimintamalli matkailun uudistamiseen. Tälle sivulle kootaan niin matkailuneuvonnan kuin hankkeiden kuulumisia ja tiedotteita. Kysymyksissä ole hyvä ja ota yhteyttä matkailuneuvontaan.

NURMEKSEN ERIKOISKAUPAT JA TEHTAANMYYMÄLÄT

 

  Tutustu alueemme monipuolisiin palveluihin ja
  ota yhteyttä yrityksiin. Hakemistosta voit hakea
  Nurmeksessa ja Valtimolla toimivia yrityksiä sekä
  yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja.

  Hakemistosta löydät mm.
  - Alueen yritykset
  - Yritysten tuottamat palvelut
  - Yritysten yhteystiedot ja sijainnin kartalla
 

 

Asset Publisher

angle-left Ensimmäinen kylämatkailu-työpaja

Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen ensimmäinen työpaja järjestettiin Karhunpään kylätalolla 29.10. Illan aikana muun muassa opimme Entra Oy:n Simo ja Soila Palviaiselta kylämatkailusta ja pohdimme kylämatkailussa hyödynnettäviä tapahtumia. Tilaisuudessa sovittiin se, että tulevat työpajat ovat aina yhteiset nurmeslaisten ja valtimolaisten kesken. Vielä emme päättäneet millä nimellä tarkalleen ottaen näyttäydymme, mutta toivomuksena oli, että Nurmes-Valtimo-alue näyttäytyy yhtenäisenä alueena matkailijoille. Tilaisuuden lopuksi jaettiin työkirjat, joiden avulla voi työstää omaa ideaa eteenpäin. Tätä työkirjaa hyödynnetään läpi projektin eli vuoden 2019 loppuun saakka. 

Tutustu koulutusmateriaaleihimme näissä linkeissä:

Kylämatkailun perusteet

Matkailutuotteen suunnittelu

Nurmes-Valtimo-alueella toimijat, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ovat lämpimästi tervetulleita seuraavaan tilaisuuteen, eli toiseen työpajaan, maanantaina 19.11. klo 16.30-21 Männikkölän Pirtille (Pellikanlahdentie 1, 75530 Nurmes). Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 15.11. osoitteessa https://response.questback.com/sekespikes/matkailukylat tai sähköpostitse kati.lipponen@pikes.fi.

Mistä on kyse?

Matkailu on kasvussa ja haluamme sen kohdistuvan myös kyliimme elävöittäen ja edistäen kylien hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Matkailijat haluavat kokea aitoja kokemuksia, paikallisuutta ja kyläläisten elämää. Jotta voimme vastata tähän tarpeeseen, tarvitsemme tätä ideologiaa tukevia matkailupalveluita enemmän. Vaara-Karjalan Leaderin rahoittama Ylä-Karjalan matkailukylät- hankkeen tavoitteena on avata kylien mahdollisuudet kylämatkailun aloittamiseen yhteistyössä alueen tunnettujen matkailuyritysten kanssa. Hankkeeseen voivat osallistua Nurmeksen ja Valtimon yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ja hankkia lisätuloja sitä kautta. Hankkeen hallinnoijana ja tilaisuuden järjestäjä toimii Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy ja hankkeen asiantuntijana Simo ja Soila Palviainen Entra Oy:sta.