Nurmes-kesä-työ

Nurmeksen kesä ja työ -kampanja

Nurmeksen mahdollisuudet

Kesä Nurmeksessa on yhtä kuin kesä täynnä mahdollisuuksia. Etsitpä sitten töitä, aktiviteetteja tai ihan vain kappaletta kauneinta Suomea, niin Nurmeksesta löytyy kova kattaus kaikkea tätä. Lue tarkemmat tiedot alapuolelta, ja tartu mahdollisuuteen kokea aito Nurmes!

Nurmeksen kesään

Asuminen, kulkuyhteydet ja julkinen liikenne

Nurmeksen kaupunki palvelee muuttoa miettivää. Nurmeksen Asuminen-sivuilta löydät mm. muuttajan muistilistan ja tietoa vuokra-asunnoista.

Kulkuyhteydet Nurmekseen ja julkinen liikenne Nurmeksessa. Kiidä paikalle halki karjalaisten vaaramaisemien junalla, linja-autolla tai omalla autolla. Katso vinkkejä saapumiseen. Lentäen lähemmäs vaihtoehtoina Kuopio, Joensuu tai Kajaani.

Nurmeksen opiskelu- ja työpaikat

Nurmes on pieni, mutta vireä kaupunki, josta löytyy monipuolisesti eri alojen työmahdollisuuksia. Katso tämän hetken avoimet työpaikat te-palveluiden sivuilta.

Nurmeksen kaupungin avoimet paikat löydät kuntarekrystä. Tällä hetkellä avoimena on erityisesti opettajien paikkoja: Päätoiminen tuntiopettaja (musiikki), varhaiskasvatuksen opettaja, tyttöjen liikunnan ja terveystiedon lehtori, erityisluokanopettaja, varhainkasvatuksen erityisopettajan viransijaisuus, päätoiminen tuntiopettaja (S2-kieli), poikien liikunnan ja terveystiedon lehtori, oppilaanohjauksen lehtori, englannin ja ruotsin kielen lehtori. Lisäksi haemme koulunkäynninohjaajaa, varhaiskasvatuksen lastenhoitajan sijaisuuden hoitajaa, koulunkäynninohjaajaa, perhepäivähoitajaa sekä henkilöitä varhaiskasvatuksen lyhytaikaisiin sijaisuuksiin.

 

Taidolla töihin - palveluista saat henkilökohtaista apua työnhakuun Nurmeksesta, maksutta ja luottamuksellisesti.

Paitsi duunia, löytyy myös koulutusta: Nurmeksessa on oma lukio ja ammatillista koulutusta tarjoavat Riveria Nurmes ja Riveria Valtimo.

Kotiovelta luontoharrastuksiin

Kotiovelta luontoharrastuksiin

Nurmeksen alueella on hyvät retkeilyreitit ja niistä suosituimmat ovat mm. Lokkiharju, Jurttivaara, Toivontorni ja Raesärkät. Jos lähialueen polut alkavat tulla liian tutuiksi, tunnin ajomatkan päästä löytyy uusia Kolin, Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistoista. Olemme täällä kolmen kansallispuiston keskellä Pielisen rannalla.

Nurmeksen satama eli “Laivis” on paikallisten suosima hengailupaikka, jossa on uimaranta, kioski ja beach volley -kenttä. Heppatytöille ja -pojille ratsastuspaikkoja tarjoaa Mannen ratsutila, Kivikkolan maneesi ja Kelokoski horses. Lisäksi alueella on mm. Kuntosaleja, boulderointisali, golfkenttä, minigolf ja frisbeegolf mahdollisuuksia. 

Vaihtelua retkeilyyn, vuokraa harrastevälineitä

Jotta kesä Nurmeksessa ei olisi pelkkää hikeä ja liikuntaa, löytyy täältä mukavia kesätapahtumia ja kulttuuria. Ja välillä voi ihan vaan olla ja nauttia tunnelmasta.

Tervetuloa Nurmeksen kesätapahtumiin 

Vanhan Kauppalan Avoimet Ovet 14.8.2021 

  • Puu-Nurmeksessa voi vierailla asukkaiden puutarhoissa ja taloissa. Pop-up kahviloita, ravintoloita ja kirpputoreja.  

Drive-In & Rock 20.-21.8.2021 

  • Musiikkia, drive-in näytös, amerikkalaistyylistä ruokaa Hyvärilässä.  

Rompepäivät 14.8.2021 

  • Suosittu rompepäivät kerää myyjiä ympäri Suomen ja vanha tavara vaihtaa omistajaa. Kannattaa mennä mukaan leppoisaan tunnelmaan penkomaan aarteita ja vaihtamaan ajatuksia vanhoista tavaroista tykkäävien kanssa. 

Valtimon kesäpäivät heinäkuu 

  • Valtimon kesäpäivillä on messutyyppinen tapahtuma.  

Nurmeksen kesäakatemian konsertit kesä-heinäkuu 

  • Klassisen musiikin konsertteja ympäri Nurmesta 

Heittäydy turistiksi ja kierrä Nurmeksen nähtävyyksiä:

Tässä muutamia vinkkejä:  Bomban talo, Puu-Nurmes, Break Sokos Hotel Bomba Spa, Ikolan museo ja Murtovaaran talomuseo

 

Bomban tunnelmia videoina. Bomballe ei eksytä, vaan tullaan tarkoituksella.

www.bomba.fi Instagram facebook 

#löysinitsenibombalta   ​ #foundmyselfinbomba

 

Taidolla töihin 2020 - 2022 -hanke