IFrame

Breadcrumb

Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMI 2015

Kuva: 3D Online Factory Ltd

 

Tiivistelmä Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMISTA 2015, klikkaa kuvaa, ole hyvä!

 

Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMI 2015
Liiketoiminta uudistuu – tartu mahdollisuuksiin!

Vuoden 2015 Tulevaisuusfoorumi pidettiin torstaina 5.11.2015 Kolilla, Luontokeskus Ukon auditoriossa. Tulevaisuusfoorumin pääviestinä oli herättää ajatuksia uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Mihin suuntaan liike-elämä on kehittymässä? Mitä uusia liiketoimintamahdollisuuksia jatkuvasti kehittyvä tekniikka tuo? Miten kiertotalous toimii?

Foorumin juonsi toimittaja Keimo Lehtiniemi. Tunnetut luennoitsijat käsittelivät aihetta monesta eri näkökulmasta:

klo 12.00 - 12.15 tilaisuuden avaus / Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen

klo 12.15 - 13.15 Katse tulevaisuuteen – ennakoinnin merkitys yrityksen menestyksessä / Niko Herlin, Great Minds Oy

 • Puheenvuoron aiheena oli ennakoinnin merkitys yritysten menestymisessä. Esityksessä tuotiin esille futuristin näkemyksiä heikoista signaaleista ja ilmiöistä, jotka vaikuttavat tulevaisuuden liiketoimintaympäristöön, työhön ja johtamiseen. LINKKI ESITYKSEEN.

 

klo 13.15 - 14.00 Kiertotalous kilpailukyvyn ja kasvun lähteenä / Kari Herlevi, Sitra

 • Esityksessä tuotiin esille kiertotalouden mahdollisuudet Suomelle erityisesti liiketoimintanäkökulmasta. Sitran selvityksen mukaan kiertotalous tarjoaa Suomen kansantaloudelle 1,5 - 2,5 mrd euron kasvupotentiaalin vuoteen 2030 mennessä. LINKKI ESITYKSEEN.

 

klo 14.30 - 15.15 Businesta 3D-tulostamisesta / Kari Voutila, 3D Online Factory Ltd

 • Esitys avasi mahdollisuuksia, miten 3D-tulostaminen voi muuttaa maailmaa ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa paikallisille toimijoille globaaleilla digitaalisilla markkinoilla. LINKKI ESITYKSEEN.

 

klo 15.15 - 16.00 Miten Teollinen internet voi mullistaa liiketoimintasi? / Kaija Pöysti, Intosome Oy

 • Teollisesta internetistä puhutaan nyt kaikkialla ja siihen asetetaan suuria odotuksia. Nimestään huolimatta Teollinen internet ei koske vain teollisuusyrityksiä, vaan kaikkia toimialoja. Se avaa uudenlaisia toimintamahdollisuuksia sekä yrityksille että julkiselle sektorille ja niiden väliselle toiminnalle. Esityksessä käytiin konkreettisten yritysesimerkkien kautta läpi, millaisia mahdollisuuksia Teollinen internet antaa yrityksille ja mitä sen hyödyntäminen edellyttää. LINKKI ESITYKSEEN.

 

 klo 16.00 - 16.30 DigiMantsinen 2015 - 2017 / Jukka Hämäläinen, Mantsinen Group Ltd Oy

 • DigiMantsinen tähtää Mantsisen asiakkaiden liiketoiminnan parantamiseen digitaalisen tuotekehityksen ja uusien ratkaisujen avulla. Otsikko perustuu ajattelutapaan, että auttamalla asiakkaita parantamaan niiden liiketoimintaa siitä seuraa väistämättä uutta liiketoimintaa myös Mantsiselle ja sen kumppaneille. Hyötyjä tavoitellaan asiakaskeskeisesti koko Mantsisen ekosysteemiin teollisen internetin uusien digitaalisten ratkaisujen avulla kuten:
  • etävalvontaratkaisut ja niihin liittyvät uudet palvelut
  • visualisoinnin ja simuloinnin kautta tehtävä nopea tuotekehitystoiminta
  • automaatio- ja hybridiratkaisujen kautta saavutettava tarvittavan energian säästö.
  • LINKKI ESITYKSEEN.

 

Tilaisuuden päätti PIKES Oy:n toimitusjohtaja Minna Heikkinen.

Osallistujien kommentteja tilaisuuden jälkeen: "Mielenkiintoisen seminaarin olitte järjestänyt." "Kiitos kaunis näistä ja kiitos todella hyvästä tilaisuudesta. Olemme tänään kovasti kehuneet esityksiä, saimme niistä paljon."  "Oli muuten hyvä istunto eilen Kolilla" "Kiitos hyvin tehdystä ja valmistellusta tulevaisuusfoorumista – puheenvuorot jättivät ajattelemisen aihetta."

 

Kiitos osallistumisesta ja aktiivisesta kommentoinnista Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMISSA 2015. Nähdään jälleen uusin teemoin ensi vuonna Valtimolla!

Kuvasatoa www.facebook.com/PikesOy