PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Bomba matkailualueena tunnetuksi Suomessa

Kumppanina yritysten kasvussa ja uudistumisessa

Matkailu vastuullisuuden polulla 

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelma (STF) antaa konkreettisia työkaluja vastuullisemman matkailun kehittämiseen ja mahdollistaa yritysten kestävämpien toimintatapojen ja valintojen omaksumisen. Yrityksen vastuullisuus tulee olemaan jatkuvasti tärkeämpi matkailijan ostopäätökseen vaikuttava asia ja merkillä vastuullisuus voidaan todentaa. PIKESin matkailukoordinaattori Kati Lipponen on osallistunut Visit Karelian järjestämiin Sustainable Travel Finland- koulutuksiin ja on kirjautunut online-alustalle, josta näkee koulutusten materiaalit ja työkalupakin vastuullisuuden kehittämiseen. Koulutuksia on markkinoitu yrityksille ja kannustettu lähtemään mukaan.   

Tällä hetkellä Nurmeksessa on kolme yritystä, jotka ovat saaneet STF-merkin ja kaksi yritystä, jotka ovat käymässä läpi STF-ohjelmaa. Äksyt Ämmät  sai kesällä STF-merkin itselleen. ”Merkki toimii ennen kaikkea markkinointietuna. Näen tämän myös osana yhteistyön edistämistä. Merkki sitouttaa matkailuyrittäjät tekemään töitä yhteisen asian puolesta. Kun näkee, että yhteistyökumppanit ovat käyneet saman prosessin, pysyy laatu samana ja luottamus toimijoiden välillä vahvistuu. On myös helpompi ottaa yhteyttä uusiin yhteistyökumppaneihin, jos näkee, että yrityksellä on STF-merkki.” Minna Murtonen  kertoo.   

Hyvärilä nuoriso- ja matkailukeskukselle merkki myönnettiin joulukuun alussa. Tuija Hurri  kertoo, että yrityksen arvoihin kuuluu kestävä kehitys. ”Haluamme pitää ympäristöstä huolta ja levittää ilosanomaa luonnosta. ” Hän kokee, että merkki yhdistää matkailutoimijoita, sillä toimijat puhuvat samalla kielellä samoista asioista. ”Voimme olla vertaistukia toisillemme ja välittää myös tietoa ympärillä oleville ihmisille ja yhteistyökumppaneille, kuinka toimia kestävämmin. Tietoa ei voi eikä pidä omia, vaan pitää jakaa muillekin.”   

Break Sokos Hotel Bomba on saanut STF-merkin viikolla 51/2020. Meidän alueen yritykset ovat ainoita Pohjois-Karjalassa, jotka ovat suorittaneet vastuullisuusohjelman loppuun saakka.

 

Bomba matkailualueena tunnetuksi Suomessa

Bomba.fi markkinointisivulla 50 000 kävijää 

Nurmeksen matkailumarkkinointisivu bomba.fi julkaistiin 28.2.2020. Sivustolle on kerätty matkailijoille suunnattuja palveluita ja sivustoa sekä alueen palveluita on markkinoitu sosiaalisen median mainonnan avulla. Alueen palveluita on nostettu esille Matkasuomi.fi teemasivun avulla sekä mainoksia laitettu lähialueiden lehtiin. Tällä hetkellä IltaSanomissa on artikkelimainos Nurmeksesta. Uutena kokeiluna oli Joensuun torilla ja parkkihallissa näytettävä digiscreen mainos heinäkuun ajan. Vuoden 2020 aikana kävi kaksi bloggaria, joiden blogijuttuja on luettu yhteensä 4000 kertaa. Bloggareiden somejulkaisut ovat tavoittaneet useita kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Muun muassa näiden markkinointitoimenpiteiden vaikutuksesta yhteisellä markkinointisivulla on käynyt jo lähes 50 000 kävijää sivun julkaisusta lähtien.

 

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen

IFrame

PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

PIKES UUTISET

Palauta asettelu