Tulevaisuuden elintarvikkeet kuvanosto

Navigation Menu

IFrame

Tulevaisuuden elintarvikkeet yläpalkki

PIKES Tulevaisuuden elintarvikkeet

Ajankohtaiset tiedotteet ja tapahtumat. Kehittämishanke on päättynyt 2017 kesäkuussa.

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Tulevaisuuden elintarvikkeet -infotilaisuuksia katsottavissa

Tulevaisuuden elintarvikkeet -infotilaisuuksia katsottavissa Internetissä:

Huom. osassa on merkitty kohta, josta katsonta kannattaa aloittaa. Nämä ovat tallenteita suorista streamauksista ko. tilaisuuksista. Nyt voit katsoa näitä kätevästi, kun sinulla on aikaa.

Markkinoinnin uudet näkökulmat

Mietityttääkö miten markkinointi tulisi nähdä nykyään? Onko yritykselläsi hallussa tuoreimmat kanavat ja ymmärrys kuinka niitä tulisi käyttää? Markkinoinnin murros ja muutos on ollut todella nopeaa, onko yrityksesi pysynyt mukana? Tiedätkö Kenelle? Miksi? Miten? Milloin? tulisi markkinoida puhuttaessa sähköisestä markkinoinnista?

TILAISUUS KATSOTTAVISSA TÄSTÄ LINKISTÄ

 

Tulevaisuuden proteiinit

Tulevaisuuden globaaleja haasteita ovat makean veden riittävyys ja proteiinien saanti. Tarkastellaanpa, mistä tulevaisuudessa saadaan elintärkeitä proteiineja! Voisiko Minikarjankasvatus tuoda tuntuvia lisäansioita maatiloille tai olla tilan päätuotantosuunta? Entä metsäviljely?

Ohjelma:

Sieniproteiinit/Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus
Kasvisproteiinit/Mari Vartiainen, Savonia amk Oy
Hyönteisproteiinit/Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus
Minikarjan kasvatus/ Hermanni Nieminen, Niittykummun maatila               
Uudet proteiinit osana tuotekehitystä –uusia tuotteita eri kuluttajaryhmille/ Mari Vartiainen, Savonia amk Oy

Tilaisuus alkaa kohdasta 22 min.

https://www.youtube.com/watch?v=iWLFZbGBMxI&t=13449s

 

Ravintoarvot pakkausmerkinnöissä

Elintarvikkeista annettavia tietoja koskeva lainsäädäntö on uudistettu ja siihen on koottu yhteen kaksi merkintöjä koskevaa lainsäädännön osa-aluetta: yleiset merkinnät ja ravintoarvomerkinnät. 

Tilaisuudessa tuotiin tärkeää infoa elintarvikealan toimijoille sekä kuluttajille!
Onko tuotteeni pakattu vai pakkaamaton - mitä kuluttajalle täytyy kertoa?

Entä ravintoarvomerkinnät - mitä, milloin, mistä ja miten saan tiedot selville?

Ohjelma:

Mikä on pakattu tuote ja mikä pakkaamaton
Millaiset merkinnät / tiedot kummastakin tuotteessa tarvitaan

Ravintosisällön merkitsemien; milloin pakollista, milloin vapaaehtoista
Mistä ja miten tiedot saadaan

Tilaisuuden asiantuntijana oli Luomuliiton Elintarvike-asiantuntija Jaana Elo KoKo Palveluista. Jaana on työskennellyt myös EVIRAssa ja hän on ollut kiinteästi mukana Elintarvikelakien valmisteluissa.

alkaa kohdasta 42 min

https://www.youtube.com/watch?v=U1vHqGN7kOg&t=2820s

 

Tuotannon hallinta ja optimointi

Tuotannon suunnittelu, ohjaus ja optimointi =>Tehokas, laatua tuottava ja kilpailukykyinen yritys

Ohjelma:

  • Tuotannon hallinnan nykyiset suuntaukset
  • Esimerkkejä työkaluista mm. JOT ja Lean
  • Tuotannonohjauksen käsitteitä
  • Tuotannon suunnittelu, optimointi ja päätöksenteko
  • Kokonaissuunnittelu ja kapasiteetit
  • Kokonaistehokkuuden määrittäminen
  • Priorisointi tuotannossa ja tuotteen elinkaari               


Asiantuntijana toimi projektipäällikkö Heikki Koivumäki Foodwest Oystä, puh. 040 748 3592, heikki.koivumaki@foodwest.fi

https://www.youtube.com/watch?v=HrDHGQUOjA4&feature=youtu.be

 

Tilaisuudet järjesti PIKESin TULEVAISUUDEN ELINTARVIKKEET- kuluttajatuotteiden osaaminen ja verkostot