Breadcrumb

Erkki Valjus, yrittäjänä Pielisen Karjalassa

Erkki Valjus, yrittäjänä Pielisen Karjalassa

Olen ollut yrittäjänä Pielisen Karjalan talousalueella vuodesta -79 lähtien, kun lankomieheni kanssa perustimme Ylä-Karjalan Sähkö Oy:n. Aluksi teimme vain sähköurakointitöitä pienellä asentajaporukalla, kunnes 80-luvun alkupuolella laajensimme toimintaamme myös kodinkonemyyntiin ja huoltoon. Toimimme aluksi vuokrakiinteistössä kunnes vuosituhannen vaihteen jälkeen päätimme hankkia oman kiinteistön Porokylän keskustasta. Tilaa kiinteistössä on reilut tuhat neliötä, jossa tällä hetkellä toimii myös urheilutarvikemyymälä.  Henkilökuntaa meillä on parikymmentä henkeä, joista sähköasentajia on kymmenkunta. Itse toimin toimitusjohtajana ja työhöni kuuluu tarjouslaskenta, sähkösuunnittelu ja työnjohtotehtävät yhdessä poikani Mikon kanssa. Teemme myös kylmälaiteurakointia kuten ilmalämpö- ja maalämpöpumppuasennuksia sekä teemme myös valokuituhitsauksia ja myös muita telejärjestelmien asennuksia. Täällä on hyvät atk-yhteydet, joten etäkäytötkin toimivat erittäin hyvin.

Meillä on ollut hyvä tuuri, kun saatiin jatkajat yritykseemme. Lankomieheni poika Kari tuli myymäläpäälliköksi kodinkoneliikkeeseemme ja minun poikani Mikko asennuspäälliköksi sähköurakointityöhön. Sähköurakoinnista tulee meillä noin puolet liikevaihdosta, toiset puolet tulee kodinkone- ja urheilutarvikemyynnistä. Viime tilikauden liikevaihtomme oli hieman yli 2,6 miljoonaa euroa. Työtilauskanta on tällä hetkellä kohtalaisen hyvä. Me omistamme myös Lieksan Sähkö Oy:n, joka on lähes samanlainen ja samankokoinen yritys kuin Ylä-Karjalan Sähkökin. Nurmeksen ja Lieksan väliä on vain vähän yli 50 km, joten molempien yritysten johto pysyy hyvin hanskassa. Molemmat yritykset ovat perheyrityksiä.

Meillä on yrityksessä erittäin hyvä työilmapiiri, henkilökunnan vaihtuvuutta on ollut todella vähän. Vanhimmat asentajat ovat olleet meillä töissä lähes koko yrityksen olemassa oloajan. On todella suuri etu yrityksellemme, että työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä, täällä Itä-Suomessa on opittu työntekoon ja hyvin nuoresta lähtien. On erittäin mukavaa työskennellä ahkerien ja tunnollisten henkilöiden kanssa. Tästä suuri kiitos työntekijöillemme.

Yrittäminen ja eläminen muutenkin täällä Itä-Suomessa on lähes luksusta. Täällä on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. On todella hyvät lenkkeily- ja hiihtomaastot. Ensilumenlatu avataan syyskauden aikana, johon päästänee hiihtämään jo lokakuun puolella. Täällä on myös liikunta-hallit Nurmeksen ja Valtimon alueella ja monet kuntosalit sekä Bomban kylpylä. Joten liikunta-harrastuksesta pääsee nauttimaan jokainen joka sitä haluaa. Täällä on myös kaunis luonto, on Pielinen ja monet muut vesistöt, joissa voi harrastaa kalastusta tai mökkeilyä sekä lähellä olevat Tiilikan ja Hiidenportin kansallispuistot ja Raesärkän kaunis luonnonpuistoalue, joissa voi nauttia kauniista luonnon maisiemista. Täällä on lisäksi puhdas ilma, jota eivät liikenteen ja teollisuuden saasteet ole huonontaneet. Lisäksi täällä ei työmatkoihinkaan mene paljon aikaa, kun ei ole ruuhkia, kuten suuremmissa liikekeskuksissa. Itselläni on työmatkaa 18 kilometriä, siihen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Yhtenäkään aamuna ei minulla ole ollut vastenmielistä lähteä töihin. Tosin joskus on tuntunut siltä, että olisi voinut nukkua vähän pidempäänkin. Olen todella tykännyt työstäni. Yrittämisestä on tullut minulle elämäntapa ja täällä siihen on todella hyvät mahdollisuudet kun asiakkaatkin ovat iloisia Karjalaisia.

 

Yrittäjä

Erkki Valjus

Ylä-Karjalan Sähkö Oy

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Valtakunnallinen tunnettuus kasvaa systemaattisella työllä

Valtakunnallinen tunnettuus kasvaa systemaattisella työllä

Yritysten ja alueen valtakunnallinen näkyvyys on tärkeää. Nurmes–Valtimo -alue on esillä Tampereen alihankintamessuilla 25.–27.9. kahden metallialan yrityksen ja PIKESin voimin Pohjois-Karjalan yhteisosastolla tavoitteena hankkia lisää jälleenmyyjiä ja alihankinta-asiakkaita sekä tunnettuutta omalle yritykselle. Sijoittuminen-markkinointi Vihreän teollisuuden alue edellä on aloitettu keväällä, mutta kampanjan painopiste on syksyssä 2018. Lisäksi rekrytointi on esillä valtakunnallisesti syksyllä 2018.

 

Alihankintamessuilla jo neljäntenä vuotena peräkkain

Nurmeksesta ja Valtimolta osallistuu Tampereen alihankintamessuille 25.-27.9.2018 Nurmeksen Teräsmyynti Oy, Berryglade Oy sekä PIKES Oy. Osallistuminen tapahtuu Joensuun Tiedepuiston järjestämällä Pohjois-Karjalan yhteisosastolla. PIKES toimii Digikarjalasta kajahtaa hankkeen osatoteuttajana, joka osittain tukee yrityksiä tapahtumaan osallistumisessa. Tämä on jo neljäs perättäinen vuosi kun PIKES vie yrityksiä Tampereen alihankintamessuille.

Tampereen alihankinta messuja pidetään vuoden laajimpana ja merkittävimpänä ammattimessutapahtumana, koska mikään muu tapahtuma ei Suomessa kokoa koolle yhtä kattavasti teollisuuden yrityksiä. Alihankintamessuilla on arvioiden mukaan koolla jopa 90 % koko Suomen teollisuudesta. Messuilla on noin 1000 näytteilleasettelijaa sekä noin 17 000 kävijää kolmen päivän aikana. Nurmeksen Teräsmyynti hakee messuilta sopivia jälleenmyyjiä ja alihankinta-asiakkaita, Berrygadella pääpaino on alihankinta-asiakkaiden tavoittamisessa. Ja erittäin tärkeää on tehdä omaa yritystä valtakunnallisesti tunnetuksi.

Messujärjestelyjä hoitaa yhteyspäällikkö Aki Nevalainen / PIKES Oy.