Breadcrumb

Erkki Valjus, yrittäjänä Pielisen Karjalassa

Erkki Valjus, yrittäjänä Pielisen Karjalassa

Olen ollut yrittäjänä Pielisen Karjalan talousalueella vuodesta -79 lähtien, kun lankomieheni kanssa perustimme Ylä-Karjalan Sähkö Oy:n. Aluksi teimme vain sähköurakointitöitä pienellä asentajaporukalla, kunnes 80-luvun alkupuolella laajensimme toimintaamme myös kodinkonemyyntiin ja huoltoon. Toimimme aluksi vuokrakiinteistössä kunnes vuosituhannen vaihteen jälkeen päätimme hankkia oman kiinteistön Porokylän keskustasta. Tilaa kiinteistössä on reilut tuhat neliötä, jossa tällä hetkellä toimii myös urheilutarvikemyymälä.  Henkilökuntaa meillä on parikymmentä henkeä, joista sähköasentajia on kymmenkunta. Itse toimin toimitusjohtajana ja työhöni kuuluu tarjouslaskenta, sähkösuunnittelu ja työnjohtotehtävät yhdessä poikani Mikon kanssa. Teemme myös kylmälaiteurakointia kuten ilmalämpö- ja maalämpöpumppuasennuksia sekä teemme myös valokuituhitsauksia ja myös muita telejärjestelmien asennuksia. Täällä on hyvät atk-yhteydet, joten etäkäytötkin toimivat erittäin hyvin.

Meillä on ollut hyvä tuuri, kun saatiin jatkajat yritykseemme. Lankomieheni poika Kari tuli myymäläpäälliköksi kodinkoneliikkeeseemme ja minun poikani Mikko asennuspäälliköksi sähköurakointityöhön. Sähköurakoinnista tulee meillä noin puolet liikevaihdosta, toiset puolet tulee kodinkone- ja urheilutarvikemyynnistä. Viime tilikauden liikevaihtomme oli hieman yli 2,6 miljoonaa euroa. Työtilauskanta on tällä hetkellä kohtalaisen hyvä. Me omistamme myös Lieksan Sähkö Oy:n, joka on lähes samanlainen ja samankokoinen yritys kuin Ylä-Karjalan Sähkökin. Nurmeksen ja Lieksan väliä on vain vähän yli 50 km, joten molempien yritysten johto pysyy hyvin hanskassa. Molemmat yritykset ovat perheyrityksiä.

Meillä on yrityksessä erittäin hyvä työilmapiiri, henkilökunnan vaihtuvuutta on ollut todella vähän. Vanhimmat asentajat ovat olleet meillä töissä lähes koko yrityksen olemassa oloajan. On todella suuri etu yrityksellemme, että työntekijät ovat sitoutuneita työhönsä, täällä Itä-Suomessa on opittu työntekoon ja hyvin nuoresta lähtien. On erittäin mukavaa työskennellä ahkerien ja tunnollisten henkilöiden kanssa. Tästä suuri kiitos työntekijöillemme.

Yrittäminen ja eläminen muutenkin täällä Itä-Suomessa on lähes luksusta. Täällä on erittäin hyvät harrastusmahdollisuudet. On todella hyvät lenkkeily- ja hiihtomaastot. Ensilumenlatu avataan syyskauden aikana, johon päästänee hiihtämään jo lokakuun puolella. Täällä on myös liikunta-hallit Nurmeksen ja Valtimon alueella ja monet kuntosalit sekä Bomban kylpylä. Joten liikunta-harrastuksesta pääsee nauttimaan jokainen joka sitä haluaa. Täällä on myös kaunis luonto, on Pielinen ja monet muut vesistöt, joissa voi harrastaa kalastusta tai mökkeilyä sekä lähellä olevat Tiilikan ja Hiidenportin kansallispuistot ja Raesärkän kaunis luonnonpuistoalue, joissa voi nauttia kauniista luonnon maisiemista. Täällä on lisäksi puhdas ilma, jota eivät liikenteen ja teollisuuden saasteet ole huonontaneet. Lisäksi täällä ei työmatkoihinkaan mene paljon aikaa, kun ei ole ruuhkia, kuten suuremmissa liikekeskuksissa. Itselläni on työmatkaa 18 kilometriä, siihen kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Yhtenäkään aamuna ei minulla ole ollut vastenmielistä lähteä töihin. Tosin joskus on tuntunut siltä, että olisi voinut nukkua vähän pidempäänkin. Olen todella tykännyt työstäni. Yrittämisestä on tullut minulle elämäntapa ja täällä siihen on todella hyvät mahdollisuudet kun asiakkaatkin ovat iloisia Karjalaisia.

 

Yrittäjä

Erkki Valjus

Ylä-Karjalan Sähkö Oy

Breadcrumb

Asset Publisher

angle-left Yritysuutiset, Pielislasiin uusi yrittäjä

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä lieksalainen Pielislasi sai uuden vetäjän, kun Mika Silvennoinen osti yrityksen liiketoiminnan Ilkka Utriaiselta joulukuussa 2014. Pielislasin perusti vuonna 1985 Esa Köpönen ja hän myi sen Utriaiselle vuonna 2007.

Kysymykseen, mikä sain sinut tulemaan yrittäjäksi Lieksaan, niittylahtelainen Mika Silvennoinen vastaa, että se oli sattumien summa. Hän huomasi keväällä 2014 lasiliikkeen myynti-ilmoituksen www.mol.fi–palvelussa. Lasialalla pitkään toiminut alan ammattilainen huomioi ilmoituksen, mutta jätti asian hautumaan kesän yli. Kun ilmoitus syksyllä oli edelleen voimassa eikä jättänyt miestä rauhaan, vaimo kehotti ottamaan selvää myytävästä yrityksestä. Silvennoinen soitti PIKESin yritysasiantuntijalle ja varasi ajan. Ensimmäinen tapaaminen oli lokakuussa ja jo joulukuussa hän aloitti työt yrittäjänä Pielislasi Oy:ssä.

Lieksalaiset ovat ottaneet uuden yrittäjän hienosti vastaan ja olleet tyytyväisiä, kun alan palvelut säilyivät paikkakunnalla. Silvennoinen haluaa kiittää asiakkaitaan kärsivällisyydestä ja ymmärtäväisyydestä, jotkut asiat kun vähän opetteluttavat, vaikka lasialan työt tuttuja ovatkin. Lähikuukausina edessä on muutto toimivampaan tilaan, jossa esim. auton tuulilasin vaihtaminen sujuu kätevämmin. Muut kehittämisideat saavat vielä vähän aikaa odottaa vuoroaan, sillä tuore yrittäjä haluaa ensiksi opetella uuden ammatin kunnolla ja palvella nykyiset asiakkaat mahdollisimman hyvin. Silvennoinen kehottaakin ottamaan rohkeasti yhteyttä kaikissa lasiin liittyvissä kysymyksissä, vaikka nettisivuilta ei juuri mielessä olevaa tuotetta tai palvelua löytyisikään. Hän auttaa mielellään ja etsii ratkaisua yhdessä asiakkaan kanssa.

Mika Silvennoinen asuu edelleen Niittylahdessa ja työmatkaan kuluu noin kolme tuntia päivässä, mutta hän kokee ajan hyödylliseksi. Matkan aikana voi kerrata päivän tapahtumia ja suunnitella tulevaa. Silvennoisen perhe harkitsee kesäpaikan hankkimista Lieksasta. Lapset ovat vielä alakoulussa, joten muuttaminen paikkakunnalle ei ainakaan vielä ole ajankohtaista.

Mika Silvennoinen käytti PIKESin asiantuntijaa yrityskauppaprosessin alkumetreillä. Hän on tyytyväinen saamaansa apuun mm. "paperisodassa", joka on hänen mielestään se kaikkein hankalin osuus kaupan toteutuksessa.

 

PIELISLASI OY
Palvelut ja tuotteet:
• kaikki lasitukset pienestä isoon (uudet, korjaukset, tuulilasit)
• kaihtimet, markiisit, verhokiskot,lamelliverhot, rullaverhot, autotallin ovet