Navigaatiovalikko

Murupolku

angle-left

Blogit

Yritysten Investointi ja kehittämishankkeet Pielisen Karjalassa

Vuosi 2015 oli varsin vilkas yritysten investointi ja kehittämishankkeiden rahoituksen hakemisen osalta. Pikes:in avustamien hankkeiden yhteen laskettu arvo oli 3,4 milj euroa, hankkeet jakautuivat seuraavasti: 56 % investointeihin, 25 % myyntiin ja markkinointiin, 14 % tuotekehitykseen sekä 4 % liikeidean kehittämiseen.

Edellisenä vuotena vastaavien rahoitushakemusten arvo oli 2,5 milj euroa. Kasvua selittää osittain rahoituskauden vaihtuminen. Rahoituskauden siirtymä aikana rahoitushakemuksia ei voinut jättää, tuona aikana syntyi hakemusten osalta patoumaa. Suunniteltujen hankkeiden aloittamisajankohta on osittain siirtynyt, koska rahoittaja teki ensimmäiset rahoituspäätökset vasta vuoden lopussa.

Nyt on oikea aika aloittaa kehittämishankkeen valmistelutyö, mikäli aikoo aloittaa toteutuksen kesällä tai syksyllä. Hyvän rahoitushakemuksen valmistelu vaatii aina oman aikansa, rahoittajalla menee myös hakemuksen käsittelyssä aikaa. Hankkeen voi kuitenkin aloittaa omalla riskillä, jos rahoittaja on vastaanottanut hakemuksen hyväksytysti ja ilmoittanut siitä hakijalle. Rahoittaja on julkaisut voimassa olevaa rahoituskautta koskevan rahoitusstrategian. Rahoitusstrategiaan kannattaa tutustua jo ennen investointi- tai kehityshankkeen suunnittelun aloittamista, koska rahoitusstrategista saa hyvin kuvan rahoituskelpoisista hankkeista. Tässä ote rahoituksen tavoitteista;

  Itä-Suomen yritysrahoitusstrategia; Strategia on voimassa 1.7.2015 alkaen

(Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus)

”ELY-keskuksen yritysrahoituksella pyritään madaltamaan kynnystä uusien yritysten perustamiseksi, kannustamaan yrityksiä kehittämään toimintaansa, hakemaan kasvua, kannattavuutta ja sitä kautta luomaan hyvinvointia alueelle. ELY-keskus jakaa osan yritysten tuotekehitysriskistä, kannustaa yrityksiä uudistumaan, tukee yrityksiä uusien markkinoiden avaamisessa ja kansainvälistymisessä sekä korkean teknologian hankinnassa. Tavoitteena on, että alueen yrityksille syntyisi kehittämistyön tuloksena uusia tuotteita ja palveluita, yritysten tuottavuus paranisi ja yritykset pystyisivät toimintatapoja kehittämällä löytämään uusia ansaintamalleja.”    

Yritysrahoitus strategia löytyy tästä linkistä:

 

Tervetuloa PIKESin yritysneuvontaan, autamme mielellään rahoitushakemusten tekemisessä.

 

Ota yhteyttä,

Aki Nevalainen
yhteyspäällikkö
puhelin: 0400 905 829
aki.nevalainen@pikes.fi

 

 

Lisää blogeja.

Uusi bioenergia-hanke käynnissä!

PIKESillä on käynnistynyt nyt alkuvuodesta uusi Poveria biomassasta -hanke, jonka...

Paikallista elämää matkailun näyttämölle

Terveiset matkamessuilta! Kuvassa Jasmine Sepponen PIKESistä ja Henna Nevalainen...