Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori,
puh. 050 4066 122
Nurmes - Valtimo -alueen matkailupalvelut
Kielitaito: englanti, ruotsi

Matkailuneuvonta

MATKAILUNEUVONTA 

p. 050 4066 122 kati.lipponen@pikes.fi

Lue Nurmeksesta ja Valtimosta matkakohteina enemmän:

www.bomba.fi
www.facebook.com/lakelandbomba
www.instagram.com/lakelandbomba

LakelandBomba Facebookissa

LakelandBomba Instagramissa

@LakelandBomba

 

 

 

 

Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Matkailu Ylä-Karjalassa

 

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy vastaa Nurmeksen ja Valtimon paikallisesta matkailuneuvonnasta. Matkailualuetta markkinoidaan nimellä Bomba. Matkailuneuvonta vastaa kysymyksiin:

Alueemme matkailupalveluista voit lukea lisää osoitteesta www.bomba.fi  

PIKES hallinnoi Matkailijat maailmalta-Nurmeksen matkailun toimintaympäristön kehittäminen 2019-2021. Tälle sivulle kootaan niin matkailuneuvonnan kuin hankkeiden kuulumisia ja tiedotteita. Kysymyksissä ole hyvä ja ota yhteyttä matkailuneuvontaan.

NURMEKSEN ERIKOISKAUPAT JA TEHTAANMYYMÄLÄT

 

  Tutustu alueemme monipuolisiin palveluihin ja
  ota yhteyttä yrityksiin. Hakemistosta voit hakea
  Nurmeksessa ja Valtimolla toimivia yrityksiä sekä
  yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja.

  Hakemistosta löydät mm.
  - Alueen yritykset
  - Yritysten tuottamat palvelut
  - Yritysten yhteystiedot ja sijainnin kartalla
 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Haluatko olla mukana kylämatkailussa?

Haluatko olla mukana matkailussa?

Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen ensimmäinen kylämatkailutyöpaja 29.10. klo 16.30 Karhunpään kylätalolla, Neitivirrantie 35, 75710 Karhunpää

PIKES järjesti syys-lokakuussa Nurmeksessa ja Valtimolla kylämatkailuiltamia, joissa ideoitiin paikallisten kanssa kylien vahvuuksia, kuinka niitä voisi hyödyntää matkailussa ja kuinka kukin itse voisi olla osallinen matkailussa. Joka kylän oma persoonallisuus huokui iltamien aikana, joka myöskin näkyi esiin nousseissa tuoteideoissa. Lisäksi iltamissa nousi usein esille seuraavien asioiden hyödyntäminen matkailussa:

 • Luonnon läheisyys
  • Esimerkiksi kalastusmatkailu, luontoon liittyvien tapahtumien järjestäminen, vesistön hyödyntäminen, metsästys, luontoretket, marjastus ja sienestys, joissa ruoka liittyi monellakin tapaa mukaan.
 • Kylien tarinat ja historia
 • Kylien rakennusten, osaamisen ja palveluiden hyödyntäminen
 • Paikallisten kodeissa käynti

Nyt on oikea aika lähteä viemään ideoita eteenpäin, sillä tarjoamme asiantuntija apua viemään tuoteidean valmiiksi matkailijoille myytäväksi tuotteeksi ja kannustamme teitä ottamaan sen ensimmäisen askelen kohti matkailua.

Matkailu on kasvussa ja haluamme sen kohdistuvan myös kyliimme elävöittäen ja edistäen kylien hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Matkailijat haluavat kokea aitoja kokemuksia, paikallisuutta ja kyläläisten elämää. Jotta voimme vastata tähän tarpeeseen, tarvitsemme tätä ideologiaa tukevia matkailupalveluita enemmän. Vaara-Karjalan Leaderin rahoittama Ylä-Karjalan matkailukylät- hankkeen tavoitteena on avata kylien mahdollisuudet kylämatkailun aloittamiseen yhteistyössä alueen tunnettujen matkailuyritysten kanssa. Hankkeeseen voivat osallistua Nurmeksen ja Valtimon yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ja hankkia lisätuloja sitä kautta.

Ensimmäinen työpaja

Lämpimästi tervetuloa sankoin joukoin ensimmäisen yhteiseen työpajaan Nurmeksen ja Valtimon kaikkien kiinnostuneiden kesken Karhunpään kylätalolla, Neitivirrantie 35, 75710 Karhunpää, 29.10. klo 16.30-21.  Tilaisuuteen osallistuvat myös hankkeen asiantuntijat Simo ja Soila Palviainen Entra Oy:sta. Ilmoittaudu tilaisuuteen TÄSTÄ LINKISTÄ

Ohjelmassa muun muassa:

 • katsotaan ketä osallistuu mukaan
 • katsaus kylämatkailuun
 • työpajojen tavoitteet, sisältö ja ajankohdat
 • kylämatkailuiltamissa nousseet ideat
 • aloitetaan tuotteiden työstäminen

Tilaisuuteen olisi hyvä miettiä jo etukäteen tuoteideoita, joita lähteä toteuttamaan, jotta työpajoista saa eniten hyötyä itselle. Osallistua toki voi vaikkei olisi vielä selkeää ideaa, sillä ideat muuttuvat matkan varrella. Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen avulla saat tuoteideasta kehitettyä liiketoiminnallisesti kannattavan tuotteen, löydät uusia verkostoja sekä tukea koko prosessin ajan.

Ylä-Karjalan matkailukylät

Kylämatkailuiltamat ovat osa Ylä-Karjalan matkailukylät-hanketta, joka tarjoaa osallistujalle

 • tiedot aloittaa kannattava ja ammattimainen matkailutoiminta
 • antaa tukea ja asiantuntija apua koko projektin ajan
 • apua oman tuotteen kehittämiseen
 • löytää uusia ideoita ja näkökulmia omaan tekemiseen
 • pääsee verkostoitumaan muiden matkailusta kiinnostuneiden kanssa

Tietoa osallistujille jaetaan työpajoissa, jotka sisältävät koulutusosuuden sekä työpajaosuuden, jossa pääsee heti toteuttamaan oppimaansa käytäntöön ja työstämään omaa tuotettaan. Työpajojen teemat voivat olla esim. tuotekehitys, hinnoittelu, myynti, riippuen osallistujien tarpeista. Työpajat eivät maksa osallistujalle.

Mukaan voivat osallistua Nurmeksen ja Valtimon yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt, jotka haluavat lisätä matkailua omaan toimintaansa ja hankkia lisätuloja sitä kautta.

Saimme Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeeseen ulkopuoliseksi asiantuntijaksi Entra Oy:stä Simo ja Soila Palviaisen, jotka auttavat läpi koko projektin, ideasta valmiiksi ja kannattavaksi tuotteeksi/palveluksi/tapahtumaksi. Entra Oy on ollut mukana useissa eri kylämatkailu projekteissa ympäri Suomen ja ylläpitävät www.kylaan.fi sivustoa, joten heidän kokemustaan ja asiantuntijuuttaan kannattaa nyt hyödyntää.

Keskustellen ja verkostoituen uutta vipinää kylien matkailuun!

Terveisin
Kati Lipponen
Matkailukoordinaattori
Ylä-Karjalan matkailukylät-hankkeen hallinnointi
kati.lipponen@pikes.fi
p. 050 4066 122