Metalli- ja muut teollisuuden alat Nurmeksessa ja Valtimolla

Murupolku

Pielisen Karjala elinkeinoelämä vahvat toimialat

Metalli- ja konepajatoimiala Pielisen Karjalassa

Pielisen Karjalan seutukunnalla toimii n. 40 metalli ja konepajan yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 33 M€ (2020).

Metalliteollisuuden yritykset toimivat alihankkijoina sekä valmistavat tuotteita omalla tuotemerkillään. Menestyksen avaimina nyt ja jatkossa ovat innovatiiviset tuotteet, alihankintamahdollisuuksien aktiivinen etsintä ja tuotannon kehittäminen.

Vahvoja toimijoita Nurmeksessa ja Valtimolla: BerryGlade Oy, Valtimo Components Oyj sekä Metallinyrkki-verkostoon kuuluvat H&H Service Nurmes Oy, Katatec Oy, Nurmeksen Metalli Oy, Nurmeksen Työstö ja Tarvike Oy, Pielisen Metalli Ky, PK-Levy Oy, Nurmeksen Teräsmyynti ja Saher-Aidat Oy.

 

Riveria - ammatillinen koulutus Nurmeksessa:

Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Nurmeksen toimipisteessä mm. kone- ja tuotantotekniikan koulutuslinja, jossa koulutetaan koneistajia ja levyseppähitsaajia. Yhteistyömahdollisuutena mm. harjoittelijat, kesätyöntekijät sekä laitehankinnat.

 

Erikoisosaamista teollisuudessa

Nurmeksessa toimii lisäksi mm. seuraavia teollisuusyrityksiä: sähkökeskuksia valmistava Gossutek Oy ja sukkatehdas Tesema Oy.