Metalli- ja muut teollisuuden alat Nurmeksessa ja Valtimolla

Murupolku

Pielisen Karjala elinkeinoelämä vahvat toimialat

Metalli- ja konepajatoimiala Pielisen Karjalassa

Pielisen Karjalan seutukunnalla toimii n. 40 metalli ja konepajan yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 32 M€ (2019). Yritykset työllistävät yhteensä yli 200 henkilöä.

Metalliteollisuuden yritykset toimivat alihankkijoina sekä valmistavat tuotteita omalla tuotemerkillään. Menestyksen avaimina nyt ja jatkossa ovat innovatiiviset tuotteet, alihankintamahdollisuuksien aktiivinen etsintä ja tuotannon kehittäminen.

Vahvoja toimijoita Nurmeksessa ja Valtimolla: BerryGlade Oy, Valtimo Components Oyj sekä Metallinyrkki-verkostoon kuuluvat H&H Service Nurmes Oy, Katatec Oy, Nurmeksen Metalli Oy, Nurmeksen Työstö ja Tarvike Oy, Pielisen Metalli Ky, PK-Levy Oy, Nurmeksen Teräsmyynti ja Saher-Aidat Oy.

 

Riveria - ammatillinen koulutus Nurmeksessa:

Pohjois-Karjalan ammattiopistolla Nurmeksen toimipisteessä mm. kone- ja tuotantotekniikan koulutuslinja, jossa koulutetaan koneistajia ja levyseppähitsaajia. Yhteistyömahdollisuutena mm. harjoittelijat, kesätyöntekijät sekä laitehankinnat.

 

Erikoisosaamista teollisuudessa

Nurmeksessa toimii lisäksi mm. seuraavia teollisuusyrityksiä: sähkökeskuksia valmistava Gossutek Oy ja sukkatehdas Tesema Oy.