Murupolku

Pielisen Karjalan TULEVAISUUSFOORUMI 2016 Pienestä isoksi - rohkene verkostoitua

 

Vuoden 2016 Tulevaisuusfoorumi pidettiin perjantaina 14.10.2016 Valtimolla, Valtimotalossa. Innostavan ja uusia ajatuksia herättävän Tulevaisuusfoorumin pääviestinä oli verkostoituminen, miksi verkostot ja yhteistyö ovat niin tärkeitä? Miten rakennat liiketoimintasi kannalta hyödyllisiä verkostoja? Miten verkostot auttavat uusien markkina-alueiden tai asiakasryhmien valloittamisessa, esim. vientiponnisteluissa? Workshopeissa pohdimme yhdessä yhteistyöaihioita ja verkostoitumismahdollisuuksia valituilla toimialoilla.

Rohkeat yritykset Oviku Oy ja Oy SteelDone Group Ltd. ovat loistavia esimerkkejä, kuinka uudella tavalla ajattelu ja määrätietoinen työ tuottavat tulosta. Kannattaa tutustua materiaaleihin, joiden linkit ovat alla esittelyteksteissä.


Foorumin juonsi toimittaja Keimo Lehtiniemi. Tunnetut luennoitsijat käsittelivät verkostoitumista eri näkökulmasta:

The Finnish Miracle - ihanuuksien ihmemaa / André Noël Chaker

 • Suomalaistunut kanadalaissyntyinen Andre esittää, että suomalainen elämäntyyli on tie henkilökohtaiseen ja liike-elämän menestykseen ja esittelee mahdollisuusmallin menestyksen kartaksi. Perusväittämä on, että omaperäiset kansalliset arvot ja toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun, joka on johtanut kadehdittavaan rauhaan ja kestävään vaurauteen. Suomalaisuuden ja menestyksen yhtymäkohdat kaivetaan esiin - kehityskohteita unohtamatta.

 • André Noël Chakerin esittely TÄSSÄ LINKISSÄ. Hänet on valittu Vuoden Juontajaksi 2015 ja Vuoden Puhujaksi 2012.

 • Linkki ESITYSMATERIAALIIN

Verkostoitumalla maailmalle, niin se on / Tomi Ek, Oviku Oy

 • Usko tehdä jotain toisin ja etsiä omien alojensa osaajia on iso osa businesta. Et usko, mikä voima on kenen kanssa tahansa verkostoitumisella. Kun idea saanut valon, on aika tehdä idealle jotain. Ketä, missä, mistä ja miten?

 • Linkki ESITYSMATERIAALIIN

Verkostot ja ekosysteemit – liiketoiminnan tulevaisuuden suuntaviivoja / Katri Valkokari, VTT

 • Tulevaisuuden verkostoissa ja ekosysteemeissä toimijoita yhdistää asiakastarpeen ratkaiseminen ja tarve toimia yhdessä.

 • Linkki ESITYSMATERIAALIIN


Yhteistyöllä kansainvälisten teollisuusprojektien tekijäksi / Martti Saarela, Steeldone Group Oy

 • Yhteistyöllä merkittäviin kansainvälisiin teollisuusprojekteihin. Pohjoissuomalaisten metalliyritysten perustama Steeldone Group Oy on kasvanut merkittäväksi sopimusosapuoleksi markkinoilla. 

 • Linkki ESITYSMATERIAALIIN

Monialainen projektityö ja ihmistenväliset verkostot / KTT Riku Oksman, Projektivarikko Oy

 • Menestyvä monialainen projektityö vaatii hyvää yhteistyötä erilaisten toimialojen välillä. Tämä yhteistyö perustuu pitkälti ihmisten välistä verkostoitumista tukeviin toimintatapoihin. Miten tällaisia toimintatapoja voi pyrkiä kehittämään? Esimerkkinä luovien alojen projektiverkostot.
 • KTT Riku Oksman on projektiorganisoinnin kehittämisen asiantuntija. Hänen erikoisalaansa ovat käytännön projektiorganisointiin liittyvät ihmistenväliset prosessit ja niitä tukevien toimintatapojen kehittäminen. Erityisesti hän on
  perehtynyt projektitoimintaan luovilla aloilla.
 • Linkki ESITYSMATERIAALIIN

 

Workshopit               

1) Matkailu – toimialojen yhteistyöstä kumpuavat innovaatiot

Riku Oksman, Projektivarikko Oy, Jasmine Sepponen, PIKES Oy

Linkki  YHTEENVETOON

2) Biotalous Pielisen Karjalassa – Puunkorjuuosaamisella uutta liiketoimintaa?

Automaatioasiantuntija Markku J. Heikkinen, John Deere, Harri Savonen, Ammattiopisto Valtimo, Pekka Horttanainen, PIKES Oy Linkki  YHTEENVETOON
Uusien puun käyttöön liittyvien investointien myötä puuhun perustuvalla biotaloudella on tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys Pielisen Karjalan taloudelle. Työpajassa keskustellaan ja pohditaan millaisia yhteistyö- ja verkottumismahdollisuuksia puunkorjuun ja jalostuksen piirissä alueella on tarjota niin puualan kuin koulutus- ja ICT-alan toimijoillekin.

3) Kiertotalous tulevaisuuden maataloudessa / Antti Niemi ja Niina Huikuri, PIKES Oy

Kaikki Tulevaisuusfoorumiin osallistujat kutsutaan yhteen workshopiin ideoimaan yhteistyöaihioita ja verkostoitumismahdollisuuksia. Linkki  YHTEENVETOON


Tilaisuuden avasivat PIKES Oy:n toimitusjohtaja Minna Heikkinen ja Valtimon kunnanjohtaja Leena Mustonen. Tilaisuuden päätti Minna Heikkinen

TULEVAISUUSFOORUMIN ohjelma TÄSSÄ LINKISSÄ.

Karttalinkki

 

Lisätietoja:

Minna Heikkinen
toimitusjohtaja
puhelinnumero 050 599 4326, minna.heikkinen@pikes.fi

Kaija Turunen
viestintäasiantuntija
puhelinnumero 0400 783 374, kaija.turunen@pikes.fi

Pielisen Karjalan Tulevaisuusfoorumi on PIKES Oy:n vuodesta 2008 lähtien järjestämä tapahtuma, joka toteutetaan vuorovuosin Pielisen Karjalassa: Lieksassa, Nurmeksessa tai Valtimolla. Tulevaisuusfoorumin teemaksi valitsemme ajankohtaisen, Pielisen Karjalan elinkeinoelämän kehitystä suuntaavan aiheen. Tulevaisuusfoorumin teemoina ovat olleet mm. vuonna 2015: Liiketoiminta uudistuu –tartu mahdollisuuksiin,  vuonna 2014: Paikallista ruokaa? ­­–mielenkiintoisia näkökulmia ravinnosta ja 2013: Juuret ja siivet –tositarinoita yrittäjyydestä.