Puunkorjuu- ja puunjalostustoimiala Nurmeksessa ja Valtimolla

Murupolku

Puunkorjuu- ja puunjalostustoimiala

Puunkorjuu- ja puunjalostustoimiala

Teollisuudessa puuala on merkittävin toimiala sekä liikevaihdolla että työpaikoilla mitaten. Liikevaihto on 183,3 milj. euroa, josta metsätalouden ja puukorjuun osuus on noin 34 milj. euroa ja muu puunjalostusteollisuuden osuus 149,3 milj. euroa. Puutoimialalla on Pielisen Karjalan alueella yli 200 toimijaa, joista n. 30 puunjalostusteollisuudessa ja loput metsätalouden ja puukorjuun parissa. Liikevaihtoluvut vuodelta 2020.

Pielisen Karjalassa valmistetaan mm. saha ja höyläämöteollisuuden tuotteita, liimapuupalkkeja, kyllästettyjä pylväitä ja korkealaatuisia erikoiskartonkeja. Puunjalostustuotteita viedään merkittävästi eri maanosiin.  Erityisosaamista ja innovatiivisia ratkaisuja löytyy lisäksi puunkorjuusta ja sen koulutuksesta.

Puunjalostus toimialan suurimmat yritykset Nurmeksessa ovat Binderholz Nordic Oy sekä ScanPole Oy. Alkutuotantoon kuuluvalla Metsätalous ja puun korjuu -toimialalla on kaksi merkittävää toimijaa: Motoajo Oy ja Koneurakointi S. Kuittinen Oy.


Puutoimialan mahdollisuudet sijoittuvalle yritykselle

Vahvaa toimialaa laajentaisi huonekaluvalmistukseen, puurakentamiseen sekä komposiittien valmistukseen keskittyvät yritykset, jotka hyötyvät alueen vahvuuksista:

  • mahtavat puuvarat
  • korjuuketju kunnossa
  • bioterminaali
  • merkittävää puunjalostusteollisuutta alueella
  • Riveria, ammattioppilaitos Valtimon tarjoama tasokas puunkorjuun ja logistiikan koulutus


Riveria - ammatillinen koulutus Nurmeksessa ja Valtimolla:

RIVERIA / Pohjois-Karjalan ammattiopisto kouluttaa osaajia Nurmeksessa ja Valtimolla.

  • Nurmeksessa rakennusalan perustutkinto / talonrakentaja
  • Valtimolla toimiva Pohjois-Karjalan ammattiopisto kouluttaa osaajia mm. metsäkonekorjuuseen ja asennukseen sekä puutavara-auton kuljettajiksi. Aktiivinen kehitysyhteistyö yhdessä alalla toimivien yritysten kanssa tavoitteena parantaa toimialan kannattavuutta ja tehostaa työmenetelmiä.


Kiinnostuitko? Sovitaanko tapaaminen?

Haluatko kuulla lisää Pielisen Karjalan puunjalostusteollisuuden mahdollisuuksista? Ota yhteyttä.  Tutustu veloituksettomaan SIJOITTUMISPALVELUUMME.