PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Trombia-harjakoneen kokoonpano Nurmekseen

Snowek Oy:n pääsuunnittelija Jaakko Happonen opastaa Nurmeksen Metalli Oy:n Timo Nevalaista kokoonpanotyöhön.

Trombia-harjakoneen kokoonpano Nurmekseen

Nurmeksen Metalli Oy:lle oli tullut mahdollisuus saada uutuustuotteen, Trombia-harjakoneen kokoonpano tuotantoon. Trompia-harjakone on pitkäaikaisen yhteistyökumppanin uutuustuote katujen ja pihojen puhdistukseen. PIKESin yhteyspäällikkö Aki Nevalainen tiedusteli samoihin aikoihin toimitusjohtaja Matti Siiralta, millaisia kehittämisajatuksia yrityksessä on meneillään ja voisiko hän auttaa näiden eteenpäin viemisessä. Ja siitä kehittämishanke pyörähti käyntiin. Mietimme yhdessä, miten viedä eteenpäin tätä mahdollisuutta ja juoksuttaa kehittämishanketta. Kehittämisprojekti alkoi esiselvityshankkeella, jonka jälkeen työ jatkuu varsinaisessa kehittämishankkeessa.

Esiselvityshankkeella liikkeelle 

Esiselvitysrahoituksen yksi keskeinen tavoite oli selvittää Trombia-harjakoneen kokoonpanotyön toteuttamista Nurmeksen Metalli Oy:ssä. Esiselvitykseen kuuluivat neuvottelut ja kehitystyö päämiehen kanssa, kokoonpanotoiminnassa tarvittavien koneiden ja laitteiden määrittely, kokoonpantavan koneen komponenttien varastointi, logistiikka sekä varsinainen tuotteen kokoonpanon ja toimitilan pohjakuvan suunnittelu. Rahoitus mahdollisti riittävän resurssoinnin varmistamisen tärkeän selvitystyön tekemiseen. Esiselvitys eteni jouhevasti ja tuloksellisesti. Esiselvityksen jälkeen Matti Siira päätti hakea Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen maaseuturahastosta investointiavustusta kokoonpanotyössä tarvittaviin laitehankintoihin. 

Trombia-harjakoneiden kasaustoiminta on käynnistynyt 

Investointiavustuksen turvin yritys on jo aloittanut kokoonpanotoiminnassa tarvittavien laitteiden hankinnan, kokoonpanotila valmistuu entiseen Samitalo-tehtaan halliin, joka on osittain vuokrattu yrityksen käyttöön. Ensimmäinen Trombia-harjakone on jo kasattu ja kokoonpanotoiminta on käynnistynyt. Trombia-harjakoneen kasaustyön myötä yritykseen on syntynyt tässä vaiheessa yksi uusi työpaikka. Tuotteesta odotetaan kasvavan yksi tukijalka lisää turvaamaan yrityksen tulevaisuutta eteenpäin.

Hyödynnä tukimahdollisuudet ja käytä asiantuntijapalvelua 

”Ilman PIKESin asiantuntevaa yritysneuvontaa kaikkia tukimahdollisuuksia ei tulisi tullut hyödynnettyä ja hyvin valmistellut rahoitushakemukset edesauttavat osaltaan myönteisten rahoituspäätösten saamista. Yhteyspäällikkö Aki Nevalainen avusti kummankin rahoituksen hakemisessa”, kertoo Matti Siira. 

Yrittäjän kannattaa hakea tietoa ja neuvoja eri mahdollisuuksista. ”Ota hyvissä ajoin yhteyttä PIKESiin, tarjoamme yritysneuvontapalveluja kehittämishankkeisiin ja kaikkiin muihin tilanteisiin, mitä yrittäjän polulla tulee vastaan, vinkkaa Aki Nevalainen. 

 

Jutun kirjoitti: Yhteyspäällikkö Aki Nevalainen  

PIKES UUTISET

IFrame

Palauta asettelu