Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Ennakoi, suunnittele, markkinoi, sillä osaajista kilpaillaan

Yrittäjä, käytä hyväksesi rekrytointipalvelumme

Ennakoi, suunnittele, markkinoi, sillä osaajista kilpaillaan

Kun yritys aikoo investoida koneisiin tai toimitiloihin, yrityshanketta pohditaan perusteellisesti. Onko se kannattavaa? Millä aikajänteellä sijoitus maksaa itsensä takaisin? Tehdään toteutussuunnitelma, aikataulutus ja tarkat laskelmat. Miten valmistaudut yrityksen tulevaisuuden kannalta isoon sijoitukseen, kun investoit uusiin työntekijöihin? Pohditko huolella, millaisen työntekijän yritys tarvitsee, aikataulutatko ja viestitkö asiasta myös yrityksen ulkopuolelle?

Osaavasta työvoimasta kilpaillaan

Kilpailu osaavasta työvoimasta on totisinta totta, ja vaikka puskaradio on edelleen toimiva kanava, niin omaa ajattelua ja asennetta saattaa joutua muuttamaan, kun huomaa, ettei kukaan enää entiseen tapaan kysele töitä ovelle saapuen. Kun tällä hetkellä koko Suomessa on pulaa esim. metallialan osaajista, niin ei se voi olla heijastumatta meidän ”lintukotoomme”. Työntekijätarpeeseen tulisi valmistautua ennakoivasti, eikä reagoida vasta sitten, kun huomataan, ettei homma pyöri ilman lisäresursseja. Hyvissä ajoin kannattaa pohtia millaista osaajaa tarvitsen, panostaa puhuttelevan hakuilmoituksen laatimiseen ja valita sellaiset kanavat, joiden kautta tavoittaa parhaiten haluamansa kohderyhmän.

Yhteistyö osaavan työvoiman haussa kannattaa

Nurmes - Valtimo -alueellekin tarvitaan jatkossa uusia osaajia myös alueen ulkopuolelta. Tässä meidän kannattaa yhdistää voimiamme ja tehdä näkyvyystyötä yhdessä alueen ulkopuolella.  Tämä kannattaa, sillä kun teimme keväällä paluumuuttokampanjan Ylä-Karjala lehdessä, saimme yhteydenottoja henkilöiltä, jotka ovat valmiita palaamaan alueelle, kun se sopiva työpaikka sattuu kohdalle. Otamme mielellämme toiveita ja vinkkejä vastaan, mitä voisimme tehdä yhdessä.

Jos yrityksessäsi on eläköitymässä lähivuosina avaintyöntekijä, jonka hiljaista tietoa tulisi siirtää eteenpäin tai yrityksessäsi avautuvat työtehtävät ovat vaativia ja tarvitaan perehdytyksen lisäksi koulutusta, Kohtaanto hankkeen Mestari – Kisälli -malli voisi olla hyödyksi. 

 

Kun aloitat osaajan haun, tarvitset uudelle osaajallesi täydentävää koulutusta tai toivot yritysten yhteisiä rekrytoimenpiteitä, ota yhteyttä PIKESin yritysasiantuntija Outi Meriläiseen.

 

Hyvää kesää ja onnistuneita rekryjä!

Minna Heikkinen

PIKESin toimitusjohtaja

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu