Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Karttakeppiä ja perunavelliä ryhmämyyntipäivillä

Hanna Laukkanen, Kati Lipponen, Hanna Jänönen ja Toni Helander ryhmämyyntipäivillä.

Uusille matkailutuotteille näkyvyyttä Joensuussa ja Kuopiossa

Karttakeppiä ja perunavelliä ryhmämyyntipäivillä

Pielisen retki ja Majatalosta majataloon-retket osallistuivat PIKESin kanssa Järvi-Suomen ryhmämyyntipäiville Joensuuhun ja Kuopioon. Ryhmämyyntipäiville oli kutsuttu asiakkaiksi alueiden yritysten matkajärjestelyistä vastaavia  sekä yhdistystoimijoita, jotka järjestävät reissuja jäsenilleen. Joensuun ryhmämyyntipäivillä mukana olleen Majatalosta majataloon-retkien Henna Nevalaisen ja Pielisen retken kanssa rakennettu hyvinvointipaketti sekä Valtimo-seuran, Äksyjen ämmien ja Laitalan lomien Karttakeppiä ja perunavelliä -tuote olivat ensimmäistä kertaa esillä.

Nostalgiatuote herätti huomiota

Karttakeppiä ja perunavelliä-tuote herätti erityisesti kiinnostusta kävijöissä hauskan nimensä ja pöytäkoristeiden ansiosta. Tuotteessa tutustutaan Valtimon paikallishistoriaan kolmen näyttelyn avulla. Historian tuntua antaa myös Puukoululla pidettävä äidinkielen opetustunti ja perunavellin nauttiminen vanhan ajan malliin. Wilma Klippel Valtimo-seurasta kertoo, että tuote sai alkunsa siitä, kun Valtimo-seuran Pertti Meriläinen osallistui Ylä-Karjalan matkailukylät -hankkeen järjestämään aktivointitilaisuuteen kylämatkailuiltamaan Valtimon Kuntalaisten talolla. Hän kertoi seuran kokouksessa tilaisuudesta, jolloin idea kierroksesta syntyi kuin valmiina ja lähti etenemään omalla painollaan. Hankkeessa Wilma erityisesti kokee hyödylliseksi verkostoitumisen muiden toimijoiden kanssa, sillä kokoontumisten kautta löytyi myös yhteistyökumppaneiksi Äksyt ämmät ja Laitalan Lomat. Hän erityisesti odottaa seuraavaa Ylä-Karjalan matkailukylät -hankkeen työpajaa, jossa käsitellään tuotteen markkinointia.

Yritysryhmiä kiinnosti eniten ruokailutuotteet

Pielisen retken tuotteet kiinnostivat erityisesti yritysryhmiä. Yritysryhmät kokivat tärkeäksi olla luonnon äärellä, jossa voi rentoutua ja rauhoittua. Vaikka paljon kyselyitä tuli tyky/tyhy-päivistä ja virkistäytymispäivistä, erityisesti ruoka kiinnosti heitä, Hanna Jänönen Pielisen retkestä kertoi.

Järvi-Suomen ryhmämyyntipäivien ansiosta yritykset saivat runsaasti tarjouspyyntöjä, joihin tarjoukset ovat jo lähteneet ja nyt yrittäjät odottavat kaupankäyntiä. Tapahtumaan osallistujille on lähetetty myös uutiskirje, minkä kautta toivotaan tulevan vielä yhteydenottopyyntöjä. Uutiskirjeen avulla pyritään löytämään Karttakeppiä ja perunavelliä -tuotteelle ensimmäinen aito asiakasryhmä, joka testaa tuotetta ja antaa palautetta toimijoille.

 

Kati Lipponen

matkailukoordinaattori

puh. 050 4066 122

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu