Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Liiketoiminnan ostaminen toiselta paikkakunnalta kannattaa

Puuttuuko sinulta vetäviä tuotteita?

Liiketoiminnan ostaminen toiselta paikkakunnalta kannattaa

Mikäli omalta paikkakunnalta ei tunnu löytyvän sopivaa ostettavaa liiketoimintaa tai yritystä ja haluat nopeasti uusia tuotteita, on aina mahdollista lähteä hakemaan sopivaa toimintaa kauempaa. Valmiin liiketoiminnan ostaminen tuo monta kertaa selkeitä etuja verrattuna toiminnan aloittamiseen nollasta. Kaupan kautta voi saada esimerkiksi valmiita tuotteita sekä niiden valmistamisessa tarvittavia koneita ja laitteita, piirustuksia, tuoteoikeuksia ja mahdollisesti myös asiakasrekisterin. Osakeyhtiökaupassa on mahdollisuus saada myös myynti- ja toimitussopimuksia. Mahdolliset myynti- ja toimitussopimukset ovat jatkamisen kannalta hyvin tärkeitä asioita.

Myytäviä yrityksiä löytyy mm. Osuva yrityspörssistä, Yrityspörssistä, Mikroyritysten firmakaupasta, Suomen yritysmyynnistä tai Suomen yrityskaupasta.  

Pameco-tuotteiden valmistus siirtyi Nurmekseen

Hyvänä esimerkkinä tästä voidaan pitää Nurmeksen Teräsmyynti Oy:tä, joka haki uuden liiketoiminnan Nivalasta. Kyseessä oli Pakolan Konepajan pumppuliiketoiminta. Pumppuliiketoiminta pitää sisällään tulvapumput sekä maataloudessa lannan käsittelyssä käytettävät pumput ja sekoittimet. Uusi liiketoiminta täydentää Nurmeksen Teräsmyynti Oy:n omien tuotteiden valikoimaa yrityksessä ja osaltaan mahdollistavat yrityksen hallitun kasvun. "Yrityksemme kaikki tuotteet siirtyvät Pameco-tuotemerkin alle. Keskittyminen yhteen tuotemerkkiin kannattaa ja Pameco-tuotemerkillä on hyvä tunnettuus ja laatumielikuva asiakaskunnassa," kertoo Jarkko Pääkkönen Nurmeksen Teräsmyynti Oy:stä.

Meneillään on myös toinen vastaavanlainen liiketoimintakauppa, josta kerromme myöhemmin.

Tee itsesi tarpeettomaksi ennen yrityksen myyntiä

Yrityskauppa barometri 2018 mukaan yrityksen myyntiaikeita on noin 5 000 yrityksellä vuodessa, joista arvioidaan noin puolet toteutuvan kaupoiksi. Kaupaksi menevät parhaiten yritykset, joissa omistaja on tehnyt itsensä tarpeettomaksi eli yrityksessä on sitoutuneet avainhenkilöt, jotka voivat pyörittää liiketoimintaa varsin itsenäisesti ja toiminta on kannattavaa. Henkilöyhtiön myynnin haasteeksi voi muodostua yrityksen toiminnan henkilöityminen omistajaan, tämän johdosta moni kauppa jää toteutumatta. Tällä hetkellä on selkeästi ostajan markkinat, yrityksiä alkaa olla myynnissä kysyntää enempi.

 

Aki Nevalainen

yhteyspäällikkö

0400 905 829

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu