Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Maaseutuyrittäjyyden ideat versomaan, puusta Pitkälle – Lisää tuohta metsätaloudesta

Maaseutuyrittäjyyden ideat versomaan

ProYritys Pohjois-Karjala -hankkeella vastataan maataloutta ravistelevaan rakennemuutokseen. Pohjois-Karjalassa pelkästään maitotiloja lopettaa noin 30 vuodessa ja osa lopettavista yrittäjistä voisi vielä ikänsä puolesta jatkaa yrittäjinä. Monilta tiloilta löytyy myös hyviä resursseja kuten koneita ja rakennuskantaa, joita voitaisiin hyödyntää toisenlaisessa yrittämisessä.

Hankkeessa aktivoidaan yritystoiminnan käynnistämistä ja kehittämistä erityisesti maatiloilla, jotka hakevat uusia elinkeinoja perinteisen maataloustuotannon tilalle tai rinnalle. Yrittäjille hanke tarjoaa maksuttomia palveluita kuten markkina- ja toteutettavuusselvityksiä, erilaisia aktivointi- ja infotilaisuuksia, yritysideoiden arvioimista sekä pienryhmien muodostamista ja kouluttamista.

 

Puusta Pitkälle – Lisää tuohta metsätaloudesta

Nurmeksen ja Valtimon metsävarat ovat hyvät. Alueelle on suunniteltu uusia investointeja, jotka käyttävät puuta raaka-aineena. Tulevina vuosina teollisuuden puuntarve voi ylittää yli puoli miljoonaa kuutiota vuodessa. Metsänomistajilla sekä metsäpalveluyrittäjillä on oiva mahdollisuus lisätä metsätaloudesta saamiaan tuloja alueella tehtävien investointien imussa. Puusta Pitkälle -hankkeessa autetaan ostajaa sekä myyjää löytämään toimivat kanavat puun liikuttamiseksi metsästä jalostuspaikalle.

Hankkeessa järjestetään metsätalouteen liittyviä teemapäiviä. Tilaisuuksissa käydään läpi metsätaloudellisia asioita, tieisäinnöintiä, hiilitaseen merkitystä metsänomistajille, sähköisten palveluiden käyttöä metsätalouden kannattavuuden nostossa sekä nuorisoyrittäjyyden ja metsäpalveluyrittäjyyden mahdollisuuksia. Aihealueisiin voidaan syventyä lisäksi pienryhmätoiminnalla.    

 

 

Lisätietoja:

Juho Luostarinen

Yritysasiantuntija

ProYritys ja Puusta Pitkälle – Puun tarjonnan, saatavuuden ja työllisyyden lisääminen Ylä-Karjalassa

puh. 040 128 9339

juho.luostarinen@pikes.fi

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu