Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left VisitNurmesValtimo viitoittaa matkailijan tietä

#VisitNurmesValtimo viitoittaa matkailijan tietä

Keväällä 2018 Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy otti vetovastuun Nurmes-Valtimo -alueen matkailusta. Matkailualan kehittämisessä tavoitteenamme on alueen yritysten yhteistyön tiivistäminen ja alueen näkyvyyden parantaminen. Matkailuyritysten kanssa meillä on ollut 16 tapaamista, joissa olemme kartoittaneet yrittäjien toiveita palveluistamme.

#VisitNurmesValtimo-näkyvyys meillä on tällä hetkellä Facebookissa, Instagramissa, ilmoittelussa, VisitKarelian sivuilla Nurmes ja Valtimo sekä matkailupalvelupisteessämme Kauppatori 3:ssa. Kesän aikana jalkaudumme lähialueiden tapahtumiin, mm. Lieksan Vaskiviikoille, Kuhmon kamarimusiikki-tapahtumaan sekä Pielisen Messuille. Lisäksi koostamme joka viikko viikko-ohjelman alueen tapahtumista ja palveluista sekä teemme yhteistyössä Kolin matkailuyhdistys ry:n Pielisen Karjalan matkailuoppaan kesälle 2018. Matkailun kehittämissuunnitelman laadinnan yhteistyössä alueen matkailuyritysten kanssa aloitamme syksyllä 2018 kesän matkailusesongin jälkeen.

Matkailukoordinaattorina toimii Kati Lipponen ja kesän aikana matkailupalvelupisteessämme matkailijoita palvelee myös kesätyöntekijä Tuuli Pulkkinen.

 

Matkailualalla on hyviä mahdollisuuksia erilaisille ohjelmapalvelujen tuottajille. Uusi matkailuyrittäjä aloitti keväällä, tässä hänen kuulumisia:

Pielisen Retki aloitti toimintansa kevään korvalla

Palkkatöissä ollessaan yrityksen perustajalla Toni Helanderilla pyöri vuosia mielessä ajatus, voisiko työllistää itsensä kalastuksen ja ruuanlaiton parissa? Taustalla on vahva työkokemus ruuanlaitosta arvostetuissa ravintoloissa pääkaupunki seudulla sekä harrastuksen kautta kalastus.

Toiminta käynnistettiin synnyinseudulle Nurmekseen, koska Pielisen alueella ei ole toista ammattikalastusopasta, vaikka muita toimijoita alueelta löytyy. Toiminnan taustalla on myös halu kehittää Pielisen vesimatkailua. Pielinen on asiakkaan näkökulmasta houkutteleva järvenä, koska se on erittäin kalainen.

Yrityksen tuotteisiin kuuluvat kalastus-, retki- sekä ruokapalvelut. Toimintaa pyöritetään yhdessä avopuolison kanssa.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on muuttaa yritys osakeyhtiömuotoon ja löytää Pielisen rannalta kiinteä toimipiste.

”Ilman PIKESin avustusta moni asia olisi jäänyt yrityksen perustamisvaiheessa tekemättä ja rahaa saamatta”, toteaa yrittäjä Toni Helander.

 

 

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu