Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Yrityskentän valoisat näkymät lupaavat kasvua Ylä-Karjalaan

Pohjois-Karjalan TRENDIT –talouskatsaus julkaistiin 7.5.2018

Yrityskentän valoisat näkymät lupaavat kasvua Ylä-Karjalaan

Vuoden 2017 yksityisen sektorin liikevaihtoluvuissa oli 3,5 % kasvua edellisvuoden heinä-joulukuuhun verrattuna (Pielisen Karjala: Nurmes, Valtimo, Lieksa). Eniten kasvua oli metsätalous- ja puunkorjuu toimialalla (14,6), rakentamisessa (14,2) ja elintarviketeollisuudessa (14,2). Vuoden 2017 lopussa Nurmeksessa oli 530 teollista työpaikkaa, 21 enemmän kuin vuotta aiemmin. Valtimolla teollisuustyöpaikkojen määrä oli vuoden lopussa 34.

Metsätalous- ja puunkorjuutoimialan näkymät ovat hyvät myös vuoden 2018 osalta. Toimialan kehitys on Nurmeksen osalta tärkeää, sillä täällä on kaksi Suomen suurimpiin kuuluvaa metsäkoneurakointiyritystä: liikevaihdoltaan Suomen kolmanneksi suurin Koneurakointi S. Kuittinen ja kahdeksanneksi suurin Motoajo Oy (Kauppalehti 31.3.18).

Kasvu oli muuta maata kovempaa myös rakentamisessa ja elintarviketeollisuudessa. Koko vuosi 2017 oli rakentamisessa Pielisen Karjalassa noin 22 prosentin kasvulukemissa, kun koko maassa jäätiin 8,4 prosenttiin. Pielisen Karjalan elintarviketeollisuuden koko vuoden liikevaihtoluku näytti kasvua lähes 14 %, kun koko maan tasolla kasvu jäi ainoastaan 1,6 prosenttiin.

Matkailun osalta rekisteröityjä yöpymisiä Nurmeksen seudulla oli 2017 yhteensä 53 810 kpl, yli 6000 enemmän edelliseen vuoteen nähden. Kasvu oli kotimaisten yöpymisten lisääntymisen ansiota.

Kasvua on odotettavissa myös tänä vuonna. PIKES haastatteli tämän vuoden alussa 60 yritystä Nurmeksen ja Valtimon alueelta. Liiketoiminnan nykytilanne on valoisampi kuin aiempina vuosina, ja noin puolet yrityksistä odottaa tilanteen parantuvan entisestään. Haastatelluista 60 yrityksestä kolmasosa aikoo palkata uusia työntekijöitä.

 

Linkki sivuillemme http://www.pikes.fi/en/elinkeinoelama

 

Lisätietoja:

Minna Heikkinen

toimitusjohtaja

puh. 050 599 4326

minna.heikkinen@pikes.fi

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu