Julkiset hankinnat

Yrittäjien hankintaneuvontapalvelut

Yrittäjille on tarjolla maksutonta, matalan kynnyksen neuvontaa julkisiin hankintoihin liittyen. Hankintaneuvonnan tavoitteena on aktivoida paikallisia yrityksiä jättämään tarjouksia sekä avustaa yrityksiä tarjouspyyntöjen löytämisessä ja tarjousten laatimisessa. Lisäksi projektiin kuuluu erilaisten tilaisuuksien, kuten toimiala- ja kuntakohtaisten hankintailtojen järjestäminen sekä muu yhteistyö alueen toimijoiden kanssa. Neuvonta on maksutonta.

Voit ottaa yhteyttä kaikkiin julkisiin hankintoihin liittyvissä asioissa, kuten esimerkiksi:

  • Tarjouspyyntöjen löytäminen eri hankintaportaaleissa
  • Maksuttoman hakuvahdin teko, jonka avulla saat sähköpostiviestin, kun toimialaasi koskevia tarjouspyyntöjä julkaistaan
  • Sähköisten hankintajärjestelmien käyttäminen
  • Neuvonta tarjouksen laadinnassa
  • Muut julkisiin hankintoihin liittyvät asiat, kuten puhujapyynnöt eri hankintatilaisuuksiin

Julkisten hankintojen vuosittainen volyymi Suomessa on noin 47 miljardia euroa – oletko valmis ottamaan tästä oman siivusi?

Ota yhteyttä Pinjaan

Pinja Konttinen

Yritysasiantuntija, julkiset kilpailutukset

[email protected]

Business Joensuu Oy

puh. 0400 378 777

Whatsapp

Hankintaneuvontaa on tarjottu pohjoiskarjalaisille yrittäjille vuodesta 2014 saakka.. Projektin rahoitus: Business Joensuu Oy, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry, KETI Oy, LieKe Oy sekä PIKES Oy.

Hyödyllisiä linkkejä tarjoajalle

  • www.hankintailmoitukset.fi eli HILMA – kansalliset- ja EU-tason hankintailmoitukset, markkinakartoitukset sekä jälki-ilmoitukset
  • www.pienhankintapalvelu.fi – pienhankinnat ja näiden tarjousten jättäminen. Myös pienhankintapalveluun voi tehdä hakuvahdin – ota yhteyttä hankintaneuvojaan! Tämä kanava poistuu käytöstä 27.9.2022. Käytä tarjouspalvelu.fi -portaalia.
  • www.vastuugroup.fi – Luotettava kumppani -palvelu. Kaikissa yli 5 000 euron hankinnoissa tarjoajan tulee liittää tarjoukseen tilaajavastuulain mukaiset liitteet. Liittymällä Luotettava kumppani -palveluun ohjelma noutaa nämä liitteet eri rekistereistä sekä pitää tiedot ajantasaisina. Palveluun liittyminen ei ole pakollista, mutta se helpottaa tarjousprosessia. Hinta 90 €/vuosi + alv. 24 %

Hankintaneuvoja Pinja Konttisen jutut Pikes-uutisissa

Suomalaisen Työn Liiton laatimat hankintaoppaat

Hankintalaki mahdollistaa suomalaisuuden, paikallisuuden ja vastuullisuuden huomioimisen julkisissa hankinnoissa. Tutustu Suomalaisen Työn Liiton julkaisuihin ja vinkkeihin tässä linkissä. Oheissa on vinkkiä niin kuntapäättäjille kuin yrityksille. kannattaa tutustua.

Pohjois-Karjalan hankintatoimi

Pohjois-Karjalan hankintatoimi on seudullinen yhteishankintayksikkö, joka tuottaa yhteistyötahoille julkisten hankintojen kilpailuttamiseen liittyviä asiantuntijapalveluja aina hankintojen suunnittelusta sopimusten hallintaan asti. Hallinnollisesti hankintatoimi kuuluu Joensuun kaupunkikonserniin. Pohjois-Karjalan hankintatoimen tehtävä perustuu yhteistyöhön liittyneiden osapuolten allekirjoittamaan yhteistoimintasopimukseen.

Myös Nurmeksen kaupunki, Kiinteistö Oy Nurmeksen Vuokratalot, Nurmeksen Vesi Oy sekä Nurmeksen Yrityspalvelu Oy kuuluvat Pohjois-Karjalan hankintatoimen yhteistyötahoihin. Vaikka hankintatoimi organisoi näiden tahojen hankintojen juridisen kilpailuttamisen, on hankinnan teon askelmerkeistä, kuten tarjousten vertailuperusteista, aina sovittu ensiksi tilaajan kanssa. Tämän vuoksi julkista hankintaa ei koskaan pysty täysin ”kokonaisulkoistamaan”.