Matkailun kärkenä Bomban karjalaiskylä, Bomban kylpylä sekä Majatalosta majataloon -retkitarjonta.

Sijoitu meille

Luo matkailuelämys, jota ei voi monistaa!

Tule mukaan matkailun kasvuun luonnon ja karjalaisen kulttuurin Bombaan! Me PIKESissä autamme sinua löytämään sopivimmat yhteistyökumppanit, parhaimmat pelipaikat yrityksellesi ja saamaan alkusysäyksen yrityksesi tunnettuuteen alueella.

Matkailuyrittäjä, kiinnostuitko Bomban matkailualueesta, ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisätietoja alueemme mahdollisuuksista. 

Toimitusjohtaja Minna Heikkinen, PIKES Oy
puh. 050 599 4326
minna.heikkinen@pikes.fi

”Globaalit matkailun vetovoimatekijät kuten luonnonläheisyys, hiljaisuus ja paikallinen kulttuuri täsmäävät Suomeen ja Pielisen Karjalan kaltaiseen alueeseen.” Minna Heikkinen.

Minna Heikkinen yhteystieto

Minna Heikkinen

Toimitusjohtaja,
puh. 050 599 4326
Erityisosaaminen: myynti ja markkinointi, kansainvälistyminen
Kielitaito: englanti, venäjä, saksa

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori,
puh. 050 4066 122
Nurmes - Valtimo -alueen matkailupalvelut
Kielitaito: englanti, ruotsi

Murupolku

Nurmeksen alueen matkailu PIKES

Bomba - Luontomatkailua karjalaisen kulttuurin sydämessä

Bomban alueen matkailuyritysten liiketoiminta liittyy jollain tapaa alueen upeaan luontoon. Karjalainen kulttuuri on myös tärkeä osa Nurmeksen matkailupalveluja. Haemme nyt uusia matkailutoimijoita Bomban matkailualueelle mukaan kasvuun.

Nurmeksen alueen matkailumarkkinoinnissa alueesta käytetään nimeä Bomba, sillä alue tunnetaan parhaiten kotimaassa Bombana ja Bomba sanana tiivistää alueen hengen hyvin. Alueen matkailun veturina toimii Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Break Sokos Hotel Bomba, joka omistaa kylpylähotellin ja Bomban talon. PKO investoi vuonna 2017 kylpylän ja hotellin remontointiin 5,7 miljoonaa euroa ja nyt investoi hotellilaajennukseensa 16 miljoonaa, jolloin yksistään Break Sokos Hotel Bomballa on 152 huonetta.

DMC-toimija Villi Pohjola tuli Bomballe

Nurmekseen Break Sokos Hotel Bomban alueelle on vastoittain sijoittunut DMC-toimija Villi Pohjola, joka on ottanut toukokuussa Bomban karjalaiskylän majoituksen hallinnoitavakseen. Villi Pohjola Oy - kansainvälisillä markkinoilla Wild Nordic Finland - on kaikenkattava DMC (Destination Management Company), eli yritys kokoaa, paketoi, markkinoi ja myy itse matkailupalveluita erityisesti kansainvälisille matkailijoille. Yrityksen operatiivinen toimialue on koko Suomi, sekä Ruotsin, Norjan ja Venäjän pohjoiset osat.

Bomballa on monipuolisia aktiviteetteja

Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus on Break Sokos Hotel Bomban läheisyydessä ja yhdessä nämä kaksi yritystä muodostavat 724 vuodepaikan kapasiteetin kilometrin säteellä toisistaan. Leirintäalue, kartanonhotelli ja lomahuoneistot mahdollistavat ryhmien majoittamisen ja PielisAreena tapahtumien järjestämisen. Hyvärilässä on paljon aktiviteettimahdollisuuksia kuten vuokravälineitä, Pielis-Golfin golfkenttä ja PielisAreenan boulderointihuone.

Paikallinen erikoisuus on palkittu Majatalosta majataloon -retkitarjonta, jonka tuottavat yhteistyössä Laitalan lomat, Männikkölän pirtti, Puukarin Pysäkki sekä Äksyt Ämmät / Majatalo Pihlajapuu -majatalot. Lisäksi alueella on lukuisia pienempiä yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia majoitus- ravitsemus- ja ohjelmapalveluja. Pielisen rannalla on myös useita mökkiyrittäjiä.

Vastuullisuus on yksi osa-alue, joka alueen kehittämisessä huomioidaan. Nurmeksessa on jo kolme VisitFinlandin STF-merkin saanutta yritystä; Äksyt Ämmät, Break Sokos Hotel Bomba ja Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus.

 

Miksi tulisit matkailutoimijaksi Bomballe?

1. Loistava sijainti Pielisen rannalla lähellä tunnettuja matkailukeskuksia

Nurmeksen alue tarjoaa matkailuyrittäjälle hyvän sijainnin Kolin, Vuokatin, Tahkon ja Ruunaan läheisyydestä. Tunnin ajomatkan päässä on kolme kansallispuistoa; Kolin, Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistot.

2. Bomban kasvava matkailualue siivittää sijoittuvaa matkailutoimijaa

Kasvava Bomba tarjoaa hyvän mahdollisuuden uudelle toimijalle. Alueen yrittäjät ovat sitoutuneet matkailun tuplaamiseen viidessä vuodessa. Vuonna 2019 rekisteröidyt yöpymiset olivat 88 971 ja kasvu edellisvuoteen nähden oli n. 33 %. Alueen tunnettuus on kasvanut kotimaan matkailijoiden keskuudessa hyvin vuoden 2020 aikana, mikä näkyi kotimaisten matkailijoiden määrän kasvussa.

Pohjaa kansainvälisyydelle rakennetaan parhaillaan, joten nyt on hyvä hetki tulla mukaan ennen kuin kansainvälinen matkailu taas käynnistyy. Olemme alueena sitoutuneet koko Pohjois-Karjalan maakunnan yhteisen matkailustrategiaan, jonka mukaisesti tavoittelemme tulevaisuudessa kansainvälisen matkailun kasvua.

3. Alueelle sopii vielä mukaan erilaisia toimijoita, tule mukaan kehittämään matkailualuetta

Yritykselläsi on mahdollisuus rakentaa omanlainen konsepti ja olla mukana luomassa matkailualueen kasvupolkua. Alueelle sopii hyvin uusia ravintoloita, majoitusvaihtoehtoja, ohjelmapalveluita ja käyntikohteita.

4. Mahdollisuus liittyä mukaan matkailupalvelujen verkkokauppoihin

VilliPohjola Oy ja Äksyt Ämmät Oy myyvät ja markkinoivat aluetta sekä kotimaisille asiakkaille että Euroopan markkinoille. Yritykselläsi on valmiit paikalliset markkinointi- ja myyntikanavat, joihin on helppo ja kätevä lähteä mukaan.

5. Saat laajan yhteistyökumppaniverkoston yrityksesi tueksi

PIKES, Nurmeksen kaupunki ja VisitKarelia Oy tukevat yhteistyössä matkailun kasvua.

PIKES koordinoi matkailun yhteistyötä, matkailumarkkinointia ja matkailuneuvontaa alueella sekä ylläpitää bomba.fi-sivustoa ja LakelandBomba-sometilejä.

Hyvä mahdollisuus löytää opinnäytetyöntekijöitä, harjoittelijoita ja työntekijöitä oppilaitosyhteistyön avulla Riverian ammattioppilaitoksesta, Karelia ammattikorkeakoulusta ja Itä-Suomen yliopistosta, joissa kaikissa on matkailun koulutusta. Lisäksi 1,5 tunnin ajomatkan päässä on Savonia ammattikorkeakoulu ja Kajaanin ammattikorkeakoulu, joissa järjestetään restonomiopintoja.

Matkailutoimijoiden sitoutuminen yhteistyön kehittämiseen luo pohjan yhteistyökumppanien löytämiseen. Matkailuyritykset tekevät yhteistyötä, ja se näkyy muun muassa yhteismarkkinointina Bomba-brändin alla sekä siinä, että yhteistyön edistäminen on yrittäjien yksi tärkeimmistä kehittämistoiveista. 

6. Monipuoliset luontomatkailumahdollisuudet

Vaaramaisemat ja erämainen luonto sekä upea Pielinen saarineen tekevät alueen luonnosta kiehtovan ja luovat mahdollisuuksia monipuolisille ohjelmapalveluille. Alueen retkeilykohteita ovat mm. Jurttivaara, Peurajärven retkeily- ja kalastusalue sekä Mujejärven retkeilyalue. Lisäksi näköalatorni Toivontorni on ollut suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Tiesitkö, että Pielinen on haetumpi sana kuin Saimaa? Suomen 4. suurin järvi kauniine saaristoineen keskellä karjalaisia vaaramaisemia tarjoaa monenlaisia ohjelmapalvelumahdollisuuksia.

7. Kehittyvä ja laaja retkeilyreitistö tuo alueelle luontoliikkujia

Bomban alueella on laaja hiihtolatuverkosto sekä moottorikelkka-, melonta- ja pyöräilyreitistöjä. Osa reiteistä on monikäyttöreittejä mm. koiravaljakkoretkiin. Reitistöt palvelevat alueen matkailutoimijoita ja helpottavat ohjelmapalvelujen tuotteistamista. Nurmes on lumivarmaa aluetta ja yleensä maa on lumen peitossa joulukuusta huhtikuuhun.

Nurmeksen kaupunki on sitoutunut kehittämään reitistöjä ja tällä hetkellä käynnissä on reitistöjen suunnitteluhanke, joka käsittää 113 km retkeilyreittejä.

8. Hyödynnä alueen kulttuurielämyksiä osana matkailupalveluita

Bomban karjalaiskylä tuli tunnetuksi jo 70-luvulla. Tänään Bomban karjalaiskylä kylpylän naapurissa on uniikki käyntikohde. Siellä sijaitsevat Bomban talo näyttelyineen ja puoteineen, tsasouna sekä karjalaiskylän majoitus.

Nurmeksen Vanhan Kauppalan ja Puu-Nurmeksen idyllinen tunnelma näyttäytyy kahden järven välissä upealla harjulla. Puu-Nurmes on suojeltu puutaloalue, jonka rakennuskanta on pääosin 1880-1930-luvulta. Alueella on paljon muistomerkkejä, nähtävyyksiä ja erikoisliikkeitä.

Alueella on aktiivista kulttuuritarjontaa erityisesti musiikin saralla. Jussi Makkosen kulttuurikoti on niittänyt kansainvälistä mainetta ja Nurmeksen musiikkiakatemian kesäkonsertteihin tulee muusikoita ympäri maailman esiintymään.

 

 

Bomban matkailualueen pääuutiset

 

Bomban matkailualueen videoita löydät parhaiten PIKES Oy Youtube-kanavalta. 

 

Bomba elää blogeissa, tutustu bloggareiden kokemuksiin meistä

 

 

 

Facebook messenger matkailu

Palauta asettelu