Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Kati Lipponen

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori,
puh. 050 4066 122
Nurmes - Valtimo -alueen matkailupalvelut
Kielitaito: englanti, ruotsi

Matkailuneuvonta

MATKAILUNEUVONTA 

p. 050 4066 122 kati.lipponen@pikes.fi

Lue Nurmeksesta ja Valtimosta matkakohteina enemmän:

www.bomba.fi
www.facebook.com/lakelandbomba
www.instagram.com/lakelandbomba

LakelandBomba Facebookissa

Nurmes-Valtimo-alueen matkailu

Matkailu Ylä-Karjalassa

 

Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus PIKES Oy vastaa Nurmeksen ja Valtimon paikallisesta matkailuneuvonnasta. Matkailualuetta markkinoidaan nimellä Bomba. Matkailuneuvonta vastaa kysymyksiin:

Alueemme matkailupalveluista voit lukea lisää osoitteesta www.bomba.fi  

PIKES hallinnoi Matkailijat maailmalta-Nurmeksen matkailun toimintaympäristön kehittäminen 2019-2021. Tälle sivulle kootaan niin matkailuneuvonnan kuin hankkeiden kuulumisia ja tiedotteita. Kysymyksissä ole hyvä ja ota yhteyttä matkailuneuvontaan.

NURMEKSEN ERIKOISKAUPAT JA TEHTAANMYYMÄLÄT

 

  Tutustu alueemme monipuolisiin palveluihin ja
  ota yhteyttä yrityksiin. Hakemistosta voit hakea
  Nurmeksessa ja Valtimolla toimivia yrityksiä sekä
  yritysten tarjoamia tuotteita ja palveluja.

  Hakemistosta löydät mm.
  - Alueen yritykset
  - Yritysten tuottamat palvelut
  - Yritysten yhteystiedot ja sijainnin kartalla
 

 

Sisältöjulkaisija

angle-left Marrasmessujen satoa

Liputetaan meidän alueemme puolesta

 

Matkailukoordinaattori Kati Lipponen ja Yritysneuvoja Juho Luostarinen osallistuivat Valtimon Marrasmessuille 25.11. Marrasmessuilla oli mukava tunnelma, jota monipuolinen ohjelma säesti. Valtimotalon lavalla muun muassa maakuntajohtaja Risto Poutiainen piti puheen, minkä jälkeen vuonna 2017 ja 2018 yritystoiminnan aloittaneita yrittäjiä muistettiin PIKESin lahjakassein ja Valtimon kunnan lahjakassein. Tämän jälkeen maakuntajohtaja vieraili nuorten mopopajalla.

PIKESin pöydällä kysyttiin messuvierailta seuraavaa kysymystä: ’Minne viet mieluiten vieraasi Nurmes-Valtimo-alueella?’ osallistuja kirjoitti post-it lappuun ajatuksensa ja kiinnitti sen pöydällä olevan joulukuusen naruun, joka muodosti joulukuuseen lippunauhan. Messuvieraat mielellään kirjoittelivat paikan nimiä ja monet totesivatkin ’täällähän on niin monta hienoa paikkaa, että on hankala päättää vain yhtä’. Tarkoituksena tälle ”meidän alueen liputukselle” oli se, että paikallisetkin muistavat kertoa meidän matkailupalveluista eteenpäin, viedä vieraitaan niissä käymään sekä olla ylpeitä meidän alueesta.

60 vastauksessa erityisesti toistuivat Lokkiharju, Peurajärvi, Raesärkät ja Bomba, mutta myös Murtovaara, Toivontorni ja Puukarin Pysäkki on mainittiin useasti vastauksissa. Muita mainittuja paikkoja olivat: Leskelän talo, lintutorni, Hiekkalahti, Rämeelä, Kokkoharju, Pertunvaara, Valtimon kanoottireittiverkosto, Uittoniemi, Puu-Nurmes, Kajaste, Kaneli, Ikolan museo, Porokylä, Hyvärilä (ja sen leikkikenttä), Laitalan Lomat, Karhunpää, Ylä-Valtimo, Kelokoski, Puukoulu (ja sen kesäteatteri), Karhunpään kylätalo, Tavikoski Rumo, Skuuttiramppi Valtimo, Tulehmo, Valtimon pururata ja Rasimäki. 

Palauta asettelu