PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolmen naisen hevosalan yritysidealle haetaan rahoitusta ELY-keskukselta

Maaseuturahaston yrityksille suunnattu investointituki ja perustamistuki ovat yhdessä tehokkaita apuvälineitä aloittavan yrityksen rahoitukseen

Kolmen naisen hevosalan yritysidealle haetaan rahoitusta ELY-keskukselta

Kelokoski Horses Oy on Nurmekseen ja Valtimon rajalle perustettu hevospalveluja tarjoava yhtiö. Yhtiössä on mukana toimitusjohtaja Laura Polso, Aila Siitonen sekä Outi Reinikainen-Mikkonen. Naisilla on monipuoliset taustat hevostoiminnasta. Tilalla pystytään opettamaan muun muassa ratsastusta, valmentamaan kilparatsukoita ja saada ohjausta ravitoimintaan. Yrittäjiä yhdistää halu kehittää yläkarjalaista hevosharrastusta ammattimaisempaan suuntaan.

PIKES on ollut mukana hankkimassa yrityksen perustamistukea ja investointitukea uudelle osakeyhtiölle. Perustamistukea haettiin osakeyhtiön markkinoinnin ja muiden suunnitelmien tekemiseen. Perustamistuen etuna on, että se on voitu kohdentaa niihin hankintoihin, mihin muut tukimuodot eivät ole sopivia. Toisena tukimuotona yhtiölle haettiin investointitukea. Investointituella haetaan apua yrityksen maneesin eli ratsastushallin hankintaan. Investointituki antaa hyvän pohjan investoinnin toteuttamiseen ja yrityksen toiminnan käynnistämiseen. Maneesin avulla yrittäjät voivat kehittää omaa toimintaansa koko vuoden ajalle.

"Yhteistyö on toiminut hienosti. PIKES on ollut aktiivisesti mukana projektissa ja toiminut luotettavana taustatukena, ollen valmiina vastaamaan matkan varrella heränneisiin kysymyksiin - niin pieniin kuin isoihinkin", kertoo Laura Polso.

”Investointituen hakemista on varmasti helpottanut yhteisen osakeyhtiön perustaminen”, pohtii yritysasiantuntija Juho Luostarinen PIKESiltä. "Sijoituksen riskiä saadaan näin pienennettyä, ja investoinnin henkilökohtaiset vastuut ovat osallisille pienempiä. Osalle maatilataustaisia yrittäjiä on vaikea saada rahoitusta, jos toiminta katsotaan rahoittajan puolesta alkutuotannoksi. Toiminnan pitääkin olla niin sanotusti jatkojalostettua eli erilaisten palveluiden tuotantoa alkutuotannon rinnalla."

Maaseuturahaston perustamistukea tai investointitukea voi hakea vähintään 18-vuotias luonnollinen henkilö, osakeyhtiö, avoin yhtiö, kommandiittiyhtiö ja osuuskunta, pieni yritys tai maatila. Yrityksen tulee sijaita maaseudulla, ja sen tulee omata edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan. Yrityksen on annettava pääasiallinen toimeentulo ainakin yhdelle henkilölle (yrittäjä tai palkattu työntekijä) viimeistään hankkeen päätyttyä. Maatilan yhteydessä muuta yritystoimintaa harjoitettaessa riittää, että yritystoiminta yhdessä maatilalla harjoitettavan muun toiminnan kanssa antaa yhdelle henkilölle toimeentulon.

 

Mietitkö yrityksen rahoitusta? Ota rohkeasti yhteyttä, keskustellaan eri vaihtoehdoista!

 

Juho Luostarinen

yritysasiantuntija

puh. 040 128 9339

juho.luostarinen@pikes.fi

IFrame

PIKES UUTISET