PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Uutta energiaa yritystoimintaan

Uutta energiaa yritystoimintaan 

Zappi Ky:n yrittäjä Mervi Säppi-Väisänen tekee pääosin tatuointeja ja lävistyksiä, lisäksi luukorut ja unisiepparit kuuluvat valikoimaan. Tuotteissa hyödynnetään vesilintujen sulkia sekä karhun, hirven, ilveksen ja muiden riistaeläinten luita. Vaikka Zappi-myymälä sijaitsee Nurmeksen Jokikylässä, voi yrityksen palveluita hyödyntää myös laajemmalla alueella. Hän pitää korupajakursseja pikkuporukoille muilla paikkakunnilla sekä tekee tatuointeja Nilsiässä. Koruja on myynnissä omassa verkkokaupassa sekä Bomban talon paikallispuodissa, Outokummussa ja Seinäjoella. Lisäksi yrittäjä kiertää ympäri Suomen erilaisissa myyjäisissä ja messuilla.    

”Toimintaympäristö on muuttunut koronatilanteen vuoksi, joten oli pakko ruveta miettimään tulevaisuutta eri tavalla. Ei auta jäädä paikalleen makaamaan, mikäli mielii yrittäjänä jatkaa,” toteaa yrittäjä Mervi Säppi-Väisänen. Yritys on hyödyntänyt syksyn aikana PIKESin asiantuntijapalveluita, mm. Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen koronaepidemiatilanteessa -hankkeen ja Koronakriisin haittojen minimointi -hankkeen asiantuntijapalveluita.  

Kehittämispäivien satoa 

PIKESin matkailukoordinaattori työsti yrittäjän kanssa investointisuunnitelmaa syksyn aikana. Hankehakemus on nyt hyväksytty ja hankkeen toimenpiteet voidaan aloittaa. ”On tulossa pienimuotoisesti tilojen päivitystä ja laitehankintoja. Investointi mahdollistaa ympäristöystävällisemmän sähkön hyödyntämisen ja mahdollistaa myöskin uudenlaisien tuotteiden teon,” kertoo yrittäjä Mervi Säppi-Väisänen.  

Matkailukoordinaattorin vetämän Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen koronaepidemiatilanteessa -hankkeen avulla yritykselle saatiin päivän mittainen asiantuntijapalvelu, jossa yrityksen liiketoimintaa tarkasteltiin ja pohdittiin uusia tuotteita. ” Asiantuntijapalvelupäivä toi valoa tunnelin päähän ja uusia ideoita miten kehittää toimintaa. Yhdessä kun asioita pohtii, tulee jotain uutta,” yrittäjä toteaa.  

Voimavaroja yrittäjän jaksamiseen 

Zappi otti myös PIKESin Hannu Räsäsen vetämän Korona-kriisin haittojen minimointi -hankkeen jaksamisen palvelut, jossa asiantuntija toimii niin sanotusti lukollisena roskakorina ja auttaa yrittäjiä löytämään energiaa ja jaksamista päiviin työnohjauksen kautta. Mervi kertoo, että asiantuntijan kanssa ensimmäisessä palaverissa tarkasteltiin, miten yrittäjä voi ja jaksaa sekä miten rahkeet riittävät konkreettiseen yritystoimintaan. ”Suosittelen hyödyntämään jaksamisen palveluita, vaikka se tuntuu juuri nyt ei niin tärkeältä jutulta. Monesti yrittäjä on yksin, vaikka ympärillä onkin vertaistukiyrittäjiä ja ystäviä. On tärkeää puida jonkun kanssa yritystoimintaa ja sanoa ääneen asiat, jotka mietityttää, niin ei tule öitä mietittyä asioita.” Näin Mervi kannustaa muita yrittäjiä hyödyntämään palveluita.  

Suunnitelmat toimeen 

”Minulla on intoa, potkua ja halua kehittää!” Mervi sanoo. Nyt kun energiaa kehittämiseen on saatu kerättyä syksyn aikana suunnittelun avulla, talven aikana suunnitellut kehittämistoimenpiteet alkavat. Ensimmäisenä yrityksen nettisivut uudistuvat, ja kesä menee remontteja tehdessä yrityksen jokapäiväisten töiden ohella. ”Lisäksi etsimme uusia myyntikanavia ja -paikkoja ja aloitamme yrityksille suunnattujen räätälöiden korujen ja muiden tuotteiden teon. Toiveena on, että yritys menestyy ja oma terveys kestäisi olla mukana yrityksen kehityksestä,” Mervi toteaa.

 

Jutun kirjoitti: matkailukoordinaattori Kati Lipponen

IFrame

PIKES tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

PIKES UUTISET

Palauta asettelu