Yritysrahoitus nosto

Murupolku

PIKES_yrityspalvelut_rahoituskanavat final

Suunnitellaan yhdessä yrityksesi rahoitus

Hyvä rahoitustuki, Nurmes - Valtimo -alue kuuluu parhaaseen tukialueeseen

Rahoitustuki investointeihin max 35 %, alv. 0 %

  • koneiden, laitteiden, kaluston, ohjelmistojen, toimitilojen, maa-alueiden hankintaan, myös aineettomia investointeja esim. patenttioikeuksien ja käyttölupien hankkimista

Rahoitustuki kehittämistoimenpiteisiin max 50 %

  • pääosin de minimis -tukena, max 200.000 euroa kolmen verovuoden aikana


Millaisia yritystukia on tarjolla?

Erilaisia yritystukia on mahdollista saada liiketoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen, mutta tärkeintä on, että liiketoiminta itsessään on kannattavaa ilman avustuksia. PIKESin yritysasiantuntijat auttavat oikean rahoituskanavan löytämisessä, avustavat rahoitushakemusten tekemisessä sekä tarvittavien suunnitelmien laadinnassa (liiketoiminta- ja taloussuunnitelmat).

ELY-KESKUS voi myöntää tukea yrityshankkeisiin ja niiden suunnitteluun toimialasta ja sijainnista riippuen. Avustuspäätös on haettava ennen kehittämistoimenpiteen tai investoinnin aloittamista. Avustukset tehtyihin hankintoihin maksetaan yleensä jälkikäteen. www.ely-keskus.fi

EUROOPAN MAASEUTURAHASTO tukee maaseudulla toimivien yritysten kehittämistä ja muun muassa ympäristön tilaan, palveluihin ja viihtyisyyteen liittyviä kehittämishankkeita. Maaseuturahaston rahoitusta haetaan ELY-keskuksista ja paikallisista Leader-ryhmistä.

BUSINESS FINLAND auttaa yrityksiä kansainvälistymään sekä tukee ja rahoittaa innovaatioita. Business Finland tarjoaa rahoitusta tutkimukseen, tuotekehitykseen ja monenlaisiin liiketoiminnan kehittämisen tarpeisiin erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. Lue lisää www.businessfinland.fi.

Tarvitset myös omaa pääomaa

Yrittäjä sijoittaa yritykseensä joko rahaa tai muuta omaisuutta. Tästä muodostuu yritykseen omarahoitus. Yleensä pankit edellyttävät noin 20 prosentin omarahoitusosuutta. Omaa pääomaa ovat myös muiden yhtiökumppaneiden tai osakkaiden sijoitukset yritykseen.

Mieti vieraan pääoman tarve

Yleensä yrittäjä tarvitsee oman pääoman lisäksi vierasta pääomaa eli lainaa. Rahoituksen tarve riippuu yrityksestä. Pitääkö rahaa sijoittaa koneisiin, laitteisiin tai vaikkapa liikkeen varastoon? Vai onko yritys enemmän yrittäjän osaamista myyvä palveluyritys, esimerkiksi käännös- tai suunnittelutoimisto?

Lainarahoitusta myöntävät pääasiassa liikepankit sekä erityisrahoitusyhtiö FINNVERA. www.finnvera.fi

Pääomasijoitukset

Pääomasijoittaja voi sijoittaa yritykseen rahaa omistusosuutta vastaan. Pääomasijoittaja odottaa merkittävää tuottoa. Sijoituksen ehdot on huolellisesti määriteltävä osakassopimuksessa.

Kysy lisätietoja yrityksen rahoituskanavista yritysasiantuntijoiltamme!