Soile Väänänen

Soile Väänänen

Hanke- ja johdon sihteeri

”En koskaan asu Nurmeksessa enkä koskaan halua tehdä töitä liiketalouden tai numeroiden parissa”, tuumi lieksalainen kahdeksantoistavuotias Soile. Elämä on kuitenkin opettanut vuosien saatossa, että älä koskaan sano ei koskaan! Moninaisten käänteiden jälkeen löydän itseni asumasta Nurmeksesta ja työskentelemässä paikallisessa kehittämisyhtiössä nimenomaan numeroiden parissa.

Työskentelen hanke- ja johdon sihteerinä Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKESillä. Teen myös toimistosihteerin tehtäviä palvelumyyntisopimuksen nojalla Nurmeksen Yrityspalvelu Oy:ssä. Työtehtäväni vaihtelevat päivittäin: milloin väkerrän yhtiön hankkeiden maksatusten parissa, hoidan toisen yhtiön vuokralaskutusta, toisinaan keittelen kahvia molempien yhtiöiden hallituksen kokouksia varten, avustan johtoa juoksevissa asioissa tai uppoudun talousarvion lukuihin. Työn mielekkyys syntyykin siitä, että päivät ja työtehtävät vaihtelevat. Yhtiössä käytössä oleva liukuva työaika on mainio asia, sillä työssäni pystyn hyödyntämään sitä paljon. Ruuhkaisimpina aikoina liukumakäytäntö antaa mahdollisuuden tehdä hieman pidempiä päiviä, mutta hiljaisimpina aikoina pystyn suunnittelemaan varsin joustavasti lyhempiäkin päiviä yhtiön liukumakäytänteen mukaan. Varsinkin perheellisenä liukuva työaika tuo kaivattua joustoa!

Asun perheeni kanssa siis Nurmeksessa – siinä ”en koskaan” -kohteessa! Vapaa-ajalla nautin mökkeilystä, missäpä muuallakaan kuin entisen kotikaupunkini Lieksan salolla. Harrastan neulomista, kalastusta ja olen aloitellut keramiikkaharrastuksen. Käsillä tekeminen on hyvää vastapainoa työlle.

Ja se ”ei koskaan” – sepä tulikin sitten yllättävän keskeiseksi osaksi omaa työpaikkaa. Työskentely kehittämisyhtiössä on parhaimmillaan sitä, että ”ei koskaan” vaihtuu yhteiseen pohdintaan ja selvittelyyn siitä, että josko sitten kuitenkin! Parasta nimittäin on päästä näkemään sivusta, kun joku tulee ideansa kanssa meille ja esittelee ajatuksensa ja me olemme se taho, joka ei sano ei koskaan, vaan autamme pohtimaan, josko sitten kuitenkin.

Ota yhteyttä Soileen

050 3288 418

Whatsapp