Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left ELMO-pilotista tukea tuotekehitykseen

ELMO-pilotista tukea tuotekehitykseen

Pienille ja keskisuurille yrityksille on avautumassa uudenlainen mahdollisuus rahoittaa tuotekehitystään. Syksyllä alkaa haku Itä- ja Pohjois-Suomen yhteiseen ELMO-pilottiin, joka tarjoaa mikro- ja pk-yrityksille yrityssetelin kaltaista rahoitusta uusien innovaatioiden kehittämiseksi. Yritysten pilottikumppaneina toimivat tutkimus- ja kehittämisorganisaatiot.

Rahoituksella tuetaan yritysten yhteistyötä tutkimus- ja kehittämisorganisaatioiden kanssa koko Itä- ja Pohjois-Suomen alueella. Pilottiin valittavien yritysten toimialaa ei ole rajattu, mutta teemaksi on valittu metsä sekä puun uudet tuotteet, palvelut ja prosessit.

Pilotin avulla pyritään löytämään uusia keinoja hyödyntää esimerkiksi digitalisaation ja kiertotalouden tarjoamia mahdollisuuksia puuhun ja metsään liittyvissä innovaatioissa. Perimmäisenä tavoitteena on kasvattaa puun ja metsän jalostusarvoa sekä edistää pienten ja keskisuurten yritysten pääsyä mukaan puuperäisten tuotteiden arvoketjuihin.

Pilotissa on jaossa yhteensä 300 000 euroa, ja yhden yrityssetelin arvo on noin 50 000 – 60 000 euroa. Tuki kohdistuu vähintään prototyyppivaiheessa oleviin tuotteisiin ja palveluihin. Pohjois-Karjalassa Euroopan komission rahoittamaa pilottia koordinoi maakuntaliitto.


Haku avautuu syksyllä 2019. 

 

Lisätiedot: Kirsi Taskinen, puh. 050 475 1669, kirsi.taskinen@pohjois-karjala.fi tai www.pohjois-karjala.fi/smec

ELMO-pilotti on osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa Älykkäät ekosysteemit Pohjois-Karjalassa -hanketta.

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu