Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Ideat liiketoiminnaksi!

Ideat liiketoiminnaksi! 

Onko sinulla jokin uusi tuote tai liiketoimintaidea, jota haluaisit viedä eteenpäin? Et ole varma miten asian kanssa etenisit tai onko siinä tarpeeksi ideaa liiketoiminnan pohjaksi? PIKES tarjoaa asiantuntija apua uusien ideoiden arvioinnissa ja kehitystyössä idea-asteelta bisnekseksi. Erityisenä painopisteenä etsimme bio- ja kiertotalouteen liittyviä tuote- ja liikeideoita, joita on mahdollista viedä voimallisemmin eteenpäin. Hyödynnä PIKESin laajaa yhteistyö- ja asiantuntijaverkostoa ja pistä ideasi lentoon!

Biocoil Oy:n kanssa olemme selvittäneet uudenlaista toimintamallia puunjalostus teollisuuteen. Toimintamallissa sahan tai muun puuta jalostavan tuotantolaitoksen yhteyteen integroidaan puun sivuvirtoja (sahapuru, kuori) raaka-aineenaan hyödyntäviä jalostusyksiköitä, joilla vähäarvoisen raaka-aineen arvoa saadaan nostettua korkeammalle. Sahoilla erityisesti kuori on ollut ongelma, sillä riittävästi käyttökohteita ei ole meinannut löytyä. Perinteistä käyttöä ovat olleet mm. polttaminen, puutarhojen katteet, kuntoratojen pohjat. Biocoilin ratkaisuna on eristää havupuunkuoresta arvoaineita, kuten tanniinia ja tehdä lopusta biomassasta teknistä hiiltä. Tätä kautta kuoren arvo saadaan moninkertaistettua. Sahanpuru taas hyödynnetään teknisen hiilen raaka-aineena. Integroimalla jalostusyksiköt suoraan raaka-ainetta tuottavien laitosten kylkeen saataisiin nykyisen puuteollisuuden, erityisesti, sahojen kannattavuutta nostettua merkittävästi.

PIKES on avustanut yritystä rahoituksen haussa, liiketoiminnan kehittämisessä sekä tuotekehitysprosessissa, jota tehtiin yhteistyössä puunjalostuksen kärkitoimijoiden Oulun yliopiston ja XAMK:n kanssa. ”PIKESin apu on ollut meille merkittävä. Ilman heidän apuaan emme olisi päässeet näin pitkälle, näin nopeassa ajassa. –kertoo Biocoilin toimitusjohtaja Timo Tervonen.

Ota rohkeasti yhteyttä! Jalostetaan yhdessä ideat liiketoiminnaksi!

Niina Huikuri

Yritysasiantuntija

Projektikoordinaattori / Circwaste Finland –hanke

puh.0406898166

niina.huikuri@pikes.fi

Navigaatiovalikko