Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Majatalosta majataloon -retket valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun arviointiryhmä on valinnut Nurmeksessa ja Valtimolla toimivien neljän yrityksen yhteistyössä toteuttaman Majatalosta majataloon -retket Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi. Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Olli Rehn. Kilpailuun osallistui 77 kovatasoista ehdokasta.

- Tuotteessa ovat vahvasti mukana paikallisuus ja ympäristöystävällisyys. Ruoka on maukasta, puhdasta ja aitoa. Yrttiretken antimia opitaan käyttämään ruoanlaitossa, hyvinvointiin ja kauneudenhoitoon. Matkailija oppii esimerkiksi leipomaan karjalanpiirakoita. Majataloissa, kodinomaisissa kohteissa, matkailija kokee arjen elämyksiä. Elämys jatkuu kotiin viemisten myötä. Jakelukanavat ovat harkittuja. Neljän yrittäjän yhteistyö on mallikasta, arviointiryhmä toteaa.

Lisäksi palkittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa: Inari Menu/Tradition Hotel Kultahovi, Malmgårdin kartano ja Kamariherran Kalaasit Mustion Linnassa. Arviointiryhmä antoi kunniamaininnan Food Helsinki HEL YEAH -taskuesitteelle ja Turussa järjestettävälle Food & Fun ruokafestivaalille. Palkintoraadin tarkemmat perustelut löytyvät tiedotteen alta löytyvästä linkistä.

Kilpailijoiden arvioinnissa kiinnitettiin huomiota asiakaslähtöisyyteen, paikallisuuteen ja tarinoihin, lähiruokaan, elämyksellisyyteen, yhteistyöhön, liiketoiminnallisuuteen, kannattavuuteen sekä monipuolisuuteen myynti- ja markkinointikanavien käytössä.

Ruokamatkailu on tärkeä matkailun kehittämiskohde Suomessa. Kilpailun tavoitteena oli nostaa parhaita ruokamatkailukohteita esille, rohkaista ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa sekä lisätä ruokamatkailukohteiden tunnettuutta ja näkyvyyttä.

Kilpailun järjestivät Visit Finland, työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Kilpailun toteuttamisesta vastasi Haaga-Helia amk.

Palkintoraadin arviot voittajista: www.tem.fi/files/43256/hungry_for_finland_liite_.pdf

www.ruokajamatkailu.fi

www.hungryforfinland.fi

Ruokamatkailukilpailun kutsuvideo https://www.youtube.com/watch?v=QOgHR0gwACw#t=25 [https://www.youtube.com/watch?v=QOgHR0gwACw#t=25]

 

Lisätiedot:
arviointiryhmän puheenjohtaja Nina Vesterinen, TEM, p. 029 504 7013
ruokamatkailukilpailun projektipäällikkö Kristiina Havas, Haaga-Helia amk, p. 0500 688 332

 

Tiedote TEM:n sivuilla: http://www.tem.fi/?s=2468&89508_m=118231

Työ- ja elinkeinoministeriö

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu