Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Myynnin kehittämisen avulla kasvua yritystoimintaan

Myynnin kehittämisen avulla kasvua yritystoimintaan

Männikkölän Pirtti on majatalo ja tilausravintola Pielisen rannalla, jolla on pitopalvelu- ja leipomotoimintaa. Porokylässä sijaitseva leipomomyymälä on avoinna juhlapyhien alla ja seuraavan kerran pääsiäisen aikoihin. Männikkölän Pirtti on tunnettu erityisesti karjalanpiirakoistaan ja niitä onkin myynnissä ympäri Suomea vähittäiskaupoissa. Muun muassa Helsingin hotellit Hotel F6, Hotel U14 ja Hotel Haven sekä uusimpana Lapissa toimiva Sunday morning resort tarjoilevat Männikkölän Pirtin karjalanpiirakoita aamupalallaan. Karjalanpiirakoiden lisäksi yritys valmistaa sultsinoita, vatruskoita ja muita karjalaisia leivonnaisia, joiden tekijöitä ei ole Männikkölän Pirtin lisäksi kovin montaa Suomessa. Männikkölän Pirtin yrittäjästä Ritva Ryttyläisestä on tullut lähes 33 vuoden yrittäjänä oloaikana karjalaisen piirakkakulttuurin keulakuva.

Männikkölän Pirtti lähti mukaan kehittämispäivään, jonka teemana oli myymälän kehittäminen. Asiantuntijana kehittämispäivässä toimi Juha Halonen Kauppayhtiö Halonen -yrityksestä. ”Kehittämispäivästä sain lisää uskoa omaan toimintaan ja omien tuotteiden ainutlaatuisuuteen. Juhan kanssa yhteinen sävel löytyi nopeasti ja molemmilla oli samankaltaiset ajatukset, mihin suuntaan lähdetään yrityksen kehittämistä viemään. Meidän porukalla oli innostunut ilmapiiri ja tuli ainakin buustia kehittämiseen.” Yrittäjä kertoo.

Kehittämispäivän aikana huomattiin, että myymälän kehittämisen lisäksi yrityksellä on tarvetta kokonaisvaltaiselle myynnin kehittämiselle. Pystyimme hyödyntämään Buustia kasvuun-hanketta, jonka avulla kehittämistyötä jatketaan. Kasvusuunnitelman teko on jo aloitettu ja seuraavina askelina on karjalanpiirakkapakkauksen uudelleen suunnittelu ja uusien myyntipaikkojen kartoitus.

”Kasvusuunnitelman teossa nousi esille lukujen tärkeys. On hyvä, että pysähtyy välillä laskemaan ja tarkastelemaan missä mennään. Nyt odotetaan, että saadaan suunnitelmat toteutettua ja löydettyä muille tuotteille yhtä hyvät myyntimahdollisuudet kuin karjalanpiirakoille”, toteaa Ritva Ryttyläinen.

Yrittäjä suosittelee muitakin yrityksiä lähtemään erilaisiin hankkeisiin mukaan. ”Olen aina joka hankkeen avulla päässyt askeleen eteenpäin omassa yritystoiminnassa ja saanut potkua tekemiseen. Lisäksi saa laajempaa näkökulmaa, kun on tekemisissä muiden yrittäjien ja kouluttajien kanssa.” Muutoin PIKESin palveluista Ritva iloitsee siitä, että ne ovat ilmaisia palveluita ja hän jatkaa näin ” On turvallinen olo siitä, että tiedostaa avun ja tuen olevan saatavilla tarpeen tullessa. On myös helppo ottaa yhteyttä, kun ihmiset ovat tulleet tutuksi.”

Kehittämispäivä toteutettiin Yritysten toimintaedellytysten turvaaminen korona epidemiatilanteessa hankkeen avulla, joka päättyy 31.3.2021. Kasvusuunnitelmien ja kasvuun tähtäävien kehittämistoimenpiteiden osalta voimme tukea Buustia kasvuun hankkeen avulla 2022 loppuun saakka.

 

Otathan yhteyttä, mikäli yrityksesi kehittäminen ja kasvu kiinnostavat.

Ystävällisin terveisin

Kati Lipponen

Matkailukoordinaattori
Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy PIKES
kati.lipponen@pikes.fi

puh. 050 406 6122

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu