Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Nykyistä useampi ohiajava on mahdollista ohjata Nurmeksen palveluihin

Kehittämissuunnitelma liikenteen ohjaamiseksi Nurmes-Valtimo kuntataajamiin valmis

Nykyistä useampi ohiajava on mahdollista ohjata Nurmeksen palveluihin

Millä keinoin vt 6:n liikenteestä voitaisiin ohjata isompi osa taajamiin? Kehittämissuunnitelmassa keinoiksi on ehdotettu mm. näyttävää ympäristötaidetta, huomiota herättäviä opasteita, ketoja ja Valtimon pysähtymispaikkaa ja some-näkyvyyttä. Tärkeintä on valita keinot, joilla Nurmes-Valtimon vetovoimatekijät tulevat aidoimmin esille; vahva paikallisidentiteetti, Puu-Nurmes, luonnon tarjoamat mahdollisuudet, tunnetut brändit sekä karjalaiset juuret.

Kehittämissuunnitelmassa on esitetty toimenpiteitä neljän tunnistetun pääteeman mukaisesti: opastus, maisema, palvelut ja sosiaalinen media. Toimenpidekokonaisuudet on esitetty tiekartan muodossa, eri toimenpidekokonaisuudet kulkevat rinnakkain ja täydentävät toisiaan. Kehittämissuunnitelmassa on esitetty yleisluontoinen kuvaus ratkaisuista, toteutumisen edellytykset, kustannusluokka, toimenpiteen kesto ja toimenpiteen vaikuttavuus. Kehittämissuunnitelma toimii suosituksena, jonka pohjalta valitaan paikallisiin vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin parhaiten soveltuvat toimenpidekokonaisuudet.

Kehittämissuunnitelman pohjalta on päätetty seuraavista jatkotoimenpiteistä. Välittömästi käynnistetään valmistelu tunnistettavien ja houkuttelevien opasteiden kehittämisestä Nurmeksen taajaman kohdalle Vanhankylän ristetykseen. Lisäksi käynnistetään välittömästi valmistelutyö Valtimon pysäyttämispaikan osalta. Asemakaavoituksella mahdollistetaan kaksi vaihtoehtoista Valtimon pysäyttämispaikkaa. Kesällä 2021 toteutetaan tienvarsitorikokeilu Valtimon Lokkiharjulla. Näiden toimenpidekokonaisuuksien valmistelusta vastaa Nurmeksen kaupunki.

Matkailupalveluiden osalta somekampanja on ollut jo toteutuksessa helmikuussa tapahtuneesta Bomba-brändin lanseerauksesta lähtien erillisen matkailun kehittämissuunnitelman mukaisesti. Kampanjan toteutuksesta vastaa PIKES Oy.

Ohikulkevan liikenteen kiinnostuksen herättämiseksi on myös päätetty maisemien avaamisesta puustoa harventamalla taajamien kohdalla ja risteysalueilla. Nurmeksen kaupunki tulee myös pyytämään ehdotuksia maanomistajilta ja kyläyhdistyksiltä kukkaniittyjen perustamisesta valtatie 6 varteen.

Kehittämissuunnitelman toteutti Ramboll Finland Oy Pielisen Karjalan Kehittämiskeskus Oy;n toimeksiannosta aikavälillä marraskuu 2019 ja maaliskuu 2020. Toteutustapa oli vuorovaikutteinen. Sidosryhmiä haastateltiin ja 20.02.20 järjestetyn Tulevaisuus-työpajan osallistujilla oli mahdollisuus kommentoida toimenpideideoita ja jakaa näkemyksiään paikallisista helmistä, opastettavista sisällöistä ja kohteista. Työtä ohjasi ohjausryhmä, johon kuuluivat Nurmeksen kaupungin edustajina Asko Saatsi, Pasi Parkkinen, Kyösti Korhonen ja PIKES Oy:n edustajina Minna Heikkinen ja Jukka Nevalainen.

 

Ole hyvä, tutustu KEHITTÄMISSUUNNITELMAAN TÄSSÄ LINKISSÄ.

 

Lisätietoja:

Asko Saatsi

Nurmeksen kaupunginjohtaja

04010 45001

asko.saatsi@nurmes.fi

 

Minna Heikkinen

PIKES Oy, toimitusjohtaja

0505994326

minna.heikkinen@pikes.fi

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu