Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Viljelijähaastattelut maatalouden kehittämissuunnitelman perustaksi

Viljelijähaastattelut maatalouden kehittämissuunnitelman perustaksi

PIKES Oy tekee maatalouden kehittämissuunnitelman tämän vuoden aikana. Suunnittelutyön ja oman opinnäytetyönsä pohjaksi agrologiopiskelija Joonas Tiainen tekee laajan viljelijähaastattelun, jonka aiheena on Nurmes - Valtimo -alueen maatilojen kehittämisen painopisteet. Työn tavoitteena on selvittää ja kartoittaa alueen maatilojen tulevaisuuden suunnitelmia ja kehittämiskohteita kiertämällä alueen maatiloilla ja haastattelemalla yrittäjiä. Haastatteluissa käytetään kyselypohjaa, jotta kysymykset kaikille haastateltaville pysyvät samana ja vastauksia pystytään näin ollen analysoimaan helpommin ja tarkemmin. Tavoitteena on noin 40 maatilan haastattelu.

Viljelijöiden näkemyksiä kerätään haastattelujen lisäksi vielä syksyllä yhteisillä tapaamisilla viljelijöiden ja sidosryhmien kanssa, jotta lopputuloksena olisi maatiloja mahdollisimman hyvin palveleva kehittämissuunnitelma.

Joonas on 23- vuotias agrologiopiskelija Nurmeksen Vastimolta, jossa hänen vanhemmillaan on maatila. Hän on pienestä pitäen ollut mukana maatilan töissä ja voisi sanoa, että hän on kasvanut tähän ammattiin. Peruskoulun Joonas kävi Nurmeksessa, sen jälkeen hän on asunut Iisalmessa vuodesta 2011 alkaen. Vuosina 2011 - 2014 hän opiskeli maatalousyrittäjäksi Iisalmen Peltosalmella. Vuoden 2015 syksyllä hän aloitti agrologiopinnot Iisalmessa Savonia ammattikorkeakoulussa. Opinnot ovat nyt loppusuoralla, eikä häneltä puutu enää kuin opinnäytetyö. Nykyisin Joonas työskentelee maataloustyöntekijänä kotitilallaan.

 

 

Lisätietoja haastattelusta:

Joonas Tiainen

puh. 050-4385692

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu