Yritysneuvonta - ja kehittämisneuvonta tiedotteet ja tapahtumat Nurmes - Valtimo alueella

Murupolku

Sisältöjulkaisija

angle-left Visuaalisuus vei graafiselle alalle

4H-yrittäjyys madaltaa kynnystä yrittäjäksi

Visuaalisuus vei graafiselle alalle


Olen Tanja Laakkonen, 26-vuotias nurmeslainen 4H-yrittäjä. Tuore 4H-yritykseni Takala Graphics tarjoaa erilaisia graafisen alan tuotteita kuten logoja, käyntikortteja, julisteita, valokuvia, kuvituksia ja vektorigrafiikkaa. Matka 4H-yrityksen perustamiseen on ottanut aikaa ja paljon suunnittelua, mutta nyt päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Olen aina valmis myös opettelemaan uutta asiakkaan toiveiden toteuttamiseksi.

Mistä kaikki alkoi? Olen aina ollut hyvin visuaalinen ihminen ja pidän siitä, että kädenjälkeni näkyy niin harrastuksissani kuin työelämässäkin. Kaikenlainen askartelu ja piirtäminen on aina ollut minulle mieleistä puuhaa. Jos en omistanut juuri sitä lelua tai hahmoa, jonka olisin halunnut, askartelin sen itse vanhoista ylijääneistä kankaista tai piirsin pahville.

Graafinen ala kiinnosti jonkin verran jo heti yläkoulun jälkeen, mutten kuitenkaan uskaltanut lähteä opiskelemaan pois kotikaupungistani. Päädyin opiskelemaan merkonomiksi, mutta huomasin hyvin pian, ettei tuo ala tuntunut omalta. Lähdinkin sitten välivuoden pidettyäni opiskelemaan audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoa Outokumpuun ja valmistuin media-assistentiksi graafiselta puolelta. Tuntui siltä, että nyt nappasi. Enää piti vain keksiä, miten lähtisin toteuttamaan itseäni.

Olen ollut läheisessä kosketuksessa yrittäjyyden kanssa jo ihan pienestä asti, sillä isäni on yrittäjä. Myös monenlaisissa työ- ja harjoittelupaikoissa olen saanut kuulla yrittäjyydestä niin hyvää kuin huonoakin. Eteenkin media-alalla ja vielä näin pienellä paikkakunnalla kuin Nurmes on vaikea työllistyä valmiiseen yritykseen. Olen hyvin itsenäinen tekijä ja pidän siitä, että saan tehdä töitä omaan tahtiini. Yrittäjyys tuntuukin monella tapaa houkuttelevalta vaihtoehdolta. En kuitenkaan ole vielä valmis perustamaan ihan oikeaa yritystä. Sen takia päätinkin kokeilla yrittäjyyttä oman 4H-yrityksen merkeissä. Näin se ei tunnu enää niin isolta ja pelottavalta askeleelta. Minulla onkin jo kokemusta 4H-yrittäjyydestä parin kesän takaa, kun minulla oli ystäväni kanssa 4H-yrityksenä kahvila Ikolan museolla. Katson nyt rauhassa, miten homma lähtee käyntiin tämän uuden yrityksen kanssa.


Tanja Laakkonen

Navigaatiovalikko

Palauta asettelu