Tulevaisuuden elintarvikkeet
Tulevaisuuden elintarvikkeet kuvanosto
Tulevaisuuden elintarvikkeet yläpalkki
PIKES Tulevaisuuden elintarvikkeet
Ajankohtaiset tiedotteet ja tapahtumat. Kehittämishanke on päättynyt 2017 kesäkuussa.
Sisältöjulkaisija
Tulevaisuuden elintarvikkeet -infotilaisuuksia katsottavissa Internetissä:
Huom. osassa on merkitty kohta, josta katsonta kannattaa aloittaa. Nämä ovat tallenteita suorista streamauksista ko. tilaisuuksista. Nyt voit katsoa näitä kätevästi, kun sinulla on aikaa.
Markkinoinnin uudet näkökulmat
Mietityttääkö miten markkinointi tulisi nähdä nykyään? Onko yritykselläsi hallussa tuoreimmat kanavat ja ymmärrys kuinka niitä tulisi käyttää? Markkinoinnin murros ja muutos on ollut todella nopeaa, onko yrityksesi pysynyt mukana? Tiedätkö Kenelle? Miksi? Miten? Milloin? tulisi markkinoida puhuttaessa sähköisestä markkinoinnista?
TILAISUUS KATSOTTAVISSA TÄSTÄ LINKISTÄ
Tulevaisuuden proteiinit
Tulevaisuuden globaaleja haasteita ovat makean veden riittävyys ja proteiinien saanti. Tarkastellaanpa, mistä tulevaisuudessa saadaan elintärkeitä proteiineja! Voisiko Minikarjankasvatus tuoda tuntuvia lisäansioita maatiloille tai olla tilan päätuotantosuunta? Entä metsäviljely?
Ohjelma:
Sieniproteiinit/Henri Vanhanen, Luonnonvarakeskus
Kasvisproteiinit/Mari Vartiainen, Savonia amk Oy
Hyönteisproteiinit/Susanne Heiska, Luonnonvarakeskus
Minikarjan kasvatus/ Hermanni Nieminen, Niittykummun maatila
Uudet proteiinit osana tuotekehitystä –uusia tuotteita eri kuluttajaryhmille/ Mari Vartiainen, Savonia amk Oy
Tilaisuus alkaa kohdasta 22 min.
https://www.youtube.com/watch?v=iWLFZbGBMxI&t=13449s
Ravintoarvot pakkausmerkinnöissä
Elintarvikkeista annettavia tietoja koskeva lainsäädäntö on uudistettu ja siihen on koottu yhteen kaksi merkintöjä koskevaa lainsäädännön osa-aluetta: yleiset merkinnät ja ravintoarvomerkinnät.
Tilaisuudessa tuotiin tärkeää infoa elintarvikealan toimijoille sekä kuluttajille!
Onko tuotteeni pakattu vai pakkaamaton - mitä kuluttajalle täytyy kertoa?
Entä ravintoarvomerkinnät - mitä, milloin, mistä ja miten saan tiedot selville?
Ohjelma:
Mikä on pakattu tuote ja mikä pakkaamaton
Millaiset merkinnät / tiedot kummastakin tuotteessa tarvitaan
Ravintosisällön merkitsemien; milloin pakollista, milloin vapaaehtoista
Mistä ja miten tiedot saadaan
Tilaisuuden asiantuntijana oli Luomuliiton Elintarvike-asiantuntija Jaana Elo KoKo Palveluista. Jaana on työskennellyt myös EVIRAssa ja hän on ollut kiinteästi mukana Elintarvikelakien valmisteluissa.
alkaa kohdasta 42 min
https://www.youtube.com/watch?v=U1vHqGN7kOg&t=2820s
Tuotannon hallinta ja optimointi
Tuotannon suunnittelu, ohjaus ja optimointi =>Tehokas, laatua tuottava ja kilpailukykyinen yritys
Ohjelma:
- Tuotannon hallinnan nykyiset suuntaukset
- Esimerkkejä työkaluista mm. JOT ja Lean
- Tuotannonohjauksen käsitteitä
- Tuotannon suunnittelu, optimointi ja päätöksenteko
- Kokonaissuunnittelu ja kapasiteetit
- Kokonaistehokkuuden määrittäminen
- Priorisointi tuotannossa ja tuotteen elinkaari
Asiantuntijana toimi projektipäällikkö Heikki Koivumäki Foodwest Oystä, puh. 040 748 3592, heikki.koivumaki@foodwest.fi
https://www.youtube.com/watch?v=HrDHGQUOjA4&feature=youtu.be
Tilaisuudet järjesti PIKESin TULEVAISUUDEN ELINTARVIKKEET- kuluttajatuotteiden osaaminen ja verkostot